Nicuşor Dan: Din „caracatiţă” au plecat 25 de oameni, din primărie, instituții şi companii subordonate

Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 23:402780 citiri
Nicuşor Dan: Din „caracatiţă” au plecat 25 de oameni, din primărie, instituții şi companii subordonate
Nicusor Dan, primarul Capitalei FOTO Facebook/ Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că 25 de angajaţi ai Primăriei şi instituţiilor subordonate acesteia, care făceau parte din aşa numita "caracatiţă" pe care edilul a prezentat-o în campania electorală, au plecat din funcţii.

"În campania electorală am prezentat o... aşa am numit-o, o caracatiţă. Din caracatiţa aceea, au plecat 25 de oameni din primărie, subordonate şi companiile din jurul primăriei, bineînţeles că evaluare managerială există. Ne putem da seama cine e competent, cine nu e competent, dar au fost atât de multe urgenţe, încât obiectivul meu nu a fost să mă duc înspre o persoană ca să scormonesc să văd ce a făcut în trecut, ci de a stabiliza această instituţie, de a o face să funcţioneze şi dacă în cursul acestei evaluări am găsit nişte lucruri, bineînţeles că am acţionat, dar nu a fost scopul acesta, cumva revanşard, de a mă duce împotriva oamenilor fostei administraţii, când urgenţele noastre erau realmente să nu ni se taie gazul”, a afirmat Nicuşor Dan, miercuri seară, la TVR.

El a menţionat că nici momentul de faţă nu este unul ideal pentru a face evaluări individuale: "Suntem stabili financiar, instituţia funcţionează, dar e mai important să dai drumul la nişte proiecte decât să te uiţi la ce au făcut în trecut nişte oameni”.

Întrebat dacă s-a simţit sabotat în activitatea sa la primărie, edilul a răspuns că a avut sabotaje din partea companiilor municipale.

"Pe ele, har Domnului, le-am mătrăşit", a adăugat Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan a avut ca element de campanie prezentarea "caracatiţei” create la Primăria Municipiului Bucureşti în perioada în care primar general a fost Gabriela Firea.

La rândul ei, Firea i-a transmis în mai multe rânduri lui Dan că singura caracatiţă pe care o va găsi va fi în farfurie, pentru la Primăria Capitalei nu a existat niciodată aşa ceva.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News