De ce pierde Nicușor Dan lupta pentru București. „E o mare greșeală că muncește în tăcere ca un câine la stricăciuni după trei mandate cu profil interlop”

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 09:01
11922 citiri
De ce pierde Nicușor Dan lupta pentru București. „E o mare greșeală că muncește în tăcere ca un câine la stricăciuni după trei mandate cu profil interlop”
Nicusor Dan, primarul Capitalei FOTO Facebook/ Nicusor Dan

La mai bine de un an de când a fost instalat în fruntea Primăriei București, mandatul lui Nicușor Dan suferă nu doar prin lipsa de proiecte, pe de o parte de înțeles prin lipsa fondurilor necesare, dar mai ales prin faptul că acesta nu a reușit să ofere o viziune dezvoltării orașului, este de părere analistul Sorin Ioniță.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta din urmă subliniază că administrația Capitalei nu a reușit să vină cu un plan de viziune şi energizarea comunităţii.

„E grea bătălia cu gaura neagră RADET şi haosul financiar lăsat în primăria Bucureşti de Oprescu-Firea, trei mandate cu profil interlop. Dar e o mare greşeală că primarul ND se îngroapă în catacombe şi munceşte în tăcere ca un câine la stricăciuni, fără să lanseze în paralel propria viziune şi propriul proiect pentru oraş.

Primarul unei capitale e în primul rând lider politic naţional, iese săptămânal în public, face discuţii cu lumea în cartiere, pune pe agendă în fiecare lună câte o temă care să facă valuri – pro-activ, nu reactiv. Nu poate aştepta “să facă întâi ordine în finanţe”, că până echilibrează el bugetul numa’ bine se fac 4 ani şi iar vine PSD pe un val popular cu vreun om din 'Ndrangheta ca s-o ia de la cap cu prăduiala.

Ok, nu-s bani pe moment, dar în perioada de un an şi ceva se puteau face fără bani:

1. “Planul Nicuşor Dan” pentru gunoaie şi poluare, adică o mare ofensivă politico-mediatică în care PMB să preia leadershipul de la sectoare şi să coordoneze tema eco în Bucureşti, lucru pentru care sunt necesare zeci de dezbateri publice, @deliberativepolls şi alte forme de angajare a comunităţii, nu se poate veni cu o soluţie genială compusă în secret de trei persoane.

2. Reciclarea. Se leagă de ce e mai sus: n-am auzit nimic. Sunt oameni care vor să recicleze şi n-au cum, merg kilometri cu pungile fracţionate până la nişte poloboace colorate din alea jegoase, rămase de pe vremea Oprescului. E imposibil să treacă un an şi ceva de mandat fără a discuta public măcar o dată pe săptămână chestia asta, preferabil cu tot cu oameni. Există vreun plan pentru renunţarea treptată la toboganele de gunoi cu care sunt dotate mii de blocuri în Bucureşti?

3. “Marele Proiect de Infrastructură Nicuşor Dan”. Care este el? Revitalizarea Dâmboviţei? Gară CFR de mare capacitate sub Piaţa Unirii, cu traversarea Bucureştiului de linii de tren în subteran? Zona Metropolitană Bucureşti, prin înglobarea de comune limitrofe? Un parc tehnologic şi pentru industrii creative? Chiar dacă nu le poate face singur iar 4 ani nu-s de ajuns, un lider trebuie să arate o direcţie.

Primăria unei capitale nu e un job de administraţie şi management, ci unul politic, de viziune şi energizarea comunităţii. “Să luăm Elcen de la guvern ca să ne vindem nouă înşine energia mai ieftin” nu e un astfel de plan, ci tot o alba-neagra de furat singuri căciula, moştenită din mandatele anterioare.

PS. Prostia aia half-baked cu trenuleţe care se învârt în jurul Bucureştiului prin bălării, pe liniile istorice de la 1920, nu e un astfel de proiect vizionar”, a scris Sorin Ioniță, specialist în cadrul EFOR, pe pagina sa de Facebook.

Lucrările la Podul Grant, la un pas de finalizare. Când va fi redeschisă circulația FOTO
Lucrările la Podul Grant, la un pas de finalizare. Când va fi redeschisă circulația FOTO
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat, miercuri, că pe data de 31 martie va fi redeschisă circulaţia rutieră pe Podul Grant, pe sensul Crângaşi - Turda. "Aşa cum am...
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#NIcusor Dan, #Gabriela Firea, #Nicusor Dan Primaria Capitalei, #Bucuresti , #stiri Nicusor Dan