Nicusor Dan: Am cerut renumararea voturilor din mai multe sectii din Sectorul 1

Luni, 06 Iunie 2016, ora 22:37
11247 citiri
Nicusor Dan: Am cerut renumararea voturilor din mai multe sectii din Sectorul 1
Foto: Captura Antena 3

Nicusor Dan, presedintele USB, a declarat, luni seara, ca s-a cerut renumararea voturilor din mai multe sectii din sectorul 1, din cauza unor "discrepante statistice".

Candidatul la Primaria Generala, care a pierdut in fata Gabrielei Firea, de la PSD, a spus ca este vorba despre voturile din "5 - 10" sectii din Capitala. Sunt vizate sectii in care USB nu a avut reprezentanti, a declarat el pentru B1 TV.

"Ce este curios este ca am castigat in vreo 130 de sectii unde am avut delegati la numararea voturilor. Am pierdut in 40, unde nu am avut", a afirmat el.

Nicusor Dan a explicat si cum s-a ajuns la situatia aceasta, de a nu avea delegati in unele sectii. Potrivit acestuia, unii delegati (care nu erau membri ai USB, ci doar oameni care au vrut sa ajute) s-au retras in ultimul moment si nu au mai putut fi inlocuiti. "Unii au mers la concertul de ieri", a spus Nicusor Dan, referindu-se la concertul trupei Maroon 5.

La sectorul 1, candidatul USB, Clotilde Armand, era dat drept castigator duminica seara de primele exit-poll-uri. Luni dimineata, insa, rezultatele partiale anuntate de BEC il situau pe candidatul PSD-UNPR Dan Tudorache pe primul loc, acesta fiind urmat de Armand.

Citeste ce spune si Clotilde Armand despre rasturnarea de situatie de la Sectorul 1 si ce semne de intrebare ridica.

De ce nu au venit romanii la vot

Intrebat de ce au venit romanii in numar atat de mic la vot, Nicusor Dan a replicat ca au existat trei motive principale: multi nu au stiut ca sunt alegeri, altii nu au stiut ca alegerile sunt intr-un singur tur, iar foarte multi sunt dezamagiti de clasa politica.

Abordand subiectul Uniunea Salvati Romania, in care se va transforma USB, Nicusor Dan a declarat ca aceasta a fost inregistrata in urma cu trei luni.

"Era o optiune pe care noi o aveam in vedere. Erau multe locuri in tara in care oamenii au incercat mici partide cu care sa candideze la alegerile locale. Ne-am grabit sa infiintam ca sa dam o umbrela sa candideze, nu am reusit. Era tarziu pentru cei care voiau sa candideze", a declarat presedintele USB.

Potrivit acestuia, USR a fost infiintat "pentru dezvoltari ulterioare". "Din motive logistice nu le-am facut concomitent. La un moment dat am grabit procesul, dar nu am reusit sa fim suficient de rapizi. Am inghetat proiectul si l-am scos acum pentru (alegerile - n. red.) parlamentare", a mai spus Nicusor Dan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nicusor Dan renumarare voturi, #Nicusor Dan voturi sector 1 USB, #Nicusor Dan USR, #Nicusor Dan Clotilde Armand , #candidat primaria Bucuresti