Nicușor Dan anunță achiziția a 100 de autobuze electrice în București. „Este o promisiune neonorată a fostei administraţii”

Luni, 02 August 2021, ora 11:243910 citiri
Nicușor Dan anunță achiziția a 100 de autobuze electrice în București. „Este o promisiune neonorată a fostei administraţii”
Biletul pentru călătorie cu transportul de suprafață în București a fost scumpit la 3 lei FOTO Facebook/ Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat luni, 2 august, că în cadrul şedinţei Consiliului General se vor discuta patru proiecte în privința achiziţiei a 100 de autobuze electrice din fonduri europene.

Nicuşor Dan a declarat, la începutul şedinţei Consiliului General, că achiziţionarea de autobuze electrice este o promisiune neonorată a fostei administraţii.

"Avem patru proiecte care vizează achiziţia de autobuze electrice. Într-o şedinţă precedentă am aprobat studiul de oportunitate pentru majorarea preţului. După cum ştiţi, achiziţionarea de autobuze electrice din fonduri europene a fost o promisiune neonorată a fostei administraţii, încă din 2018 a existat o hotărâre de consiliu, au urmat două licitaţii eşuate pentru că preţurile nu erau preţurile corecte de piaţă. Ce facem azi, ce am făcut în şedinţa precedentă a fost să actualizăm aceste preţuri”, a afirmat Nicuşor Dan, care a precizat că este vorba de achiziţia a 100 de autobuze electrice.

El a reamintit că a semnat în urmă cu câteva luni contractul pentru cumpărarea a 100 de tramvaie, tot din fonduri europene, iar primul tramvai va veni în vara anului viitor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News