Ludovic Orban si-a retras candidatura la Capitala: Reactia lui Nicusor Dan

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 17:383902 citiri
Ludovic Orban si-a retras candidatura la Capitala: Reactia lui Nicusor Dan
Foto: Facebook/Nicusor Dan

Candidatul USB la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, afirma ca retragerea liberalului Ludovic Orban din cursa pentru functia de edil, ca urmare a anchetei DNA, demonstreaza faptul ca bucurestenii nu trebuie sa-si mai dea votul unui reprezentant al partidelor.

"Dupa ce ultimii 5 din 7 primari din Bucuresti au ajuns la DNA pentru coruptie, astazi a venit randul si unuia dintre candidati. Pentru mine este foarte clar ca nu mai putem alege la Primarie tot un politician, tot un om de partid. Avem nevoie de oameni ca noi, oameni din randurile societatii, nu din randul partidelor politice. Este singura solutie ca sa oprim risipa si jaful din bugetul Capitalei. A venit timpul sa salvam Bucurestiul de politicieni!", a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Declaratia vine in contextul in care prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a admis vineri ca au existat unele discutii intre partid si Nicusor Dan.

Public, candidatul USB a cerut PNL sa-l retraga pe Ludovic Orban si i-a invitat pe sustinatorii PNL sa-l voteze.

Procurorii DNA au anuntat ca prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban este cercetat sub control judiciar pentru folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, acesta solicitandu-i unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania electorala din mai 2016.

"La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim-vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti", au anuntat procurorii DNA intr-un comunicat de presa.

DNA: Ludovic Orban a cerut 50.000 de euro ca sa-si achite o campanie de imagine la doua posturi TV

Ludovic Orban isi retrage candidatura la Primaria Capitalei: A fost pus sub control judiciar de DNA

Ludovic Orban a anuntat ca isi da demisia din functiile de conducere pe care le detine la nivelul Camerei Deputatilor si PNL si se retrage din cursa pentru Primaria Capitalei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News