Cristian Zarescu, cel care l-a inregistrat pe Nicusor Dan, chemat la DNA sa depuna inregistrarile

Joi, 24 Septembrie 2020, ora 13:48
6034 citiri
Cristian Zarescu, cel care l-a inregistrat pe Nicusor Dan, chemat la DNA sa depuna inregistrarile
Foto: Pagina de Media

Consilierul primarului PSD al sectorului 4 Cristian Zarescu a depus joi la DNA inregistrarile convorbirilor cu Nicusor Dan pe tema demolarii cladirii detinute de omul de afaceri Mihai Mitrache in Oraselul Copiilor din Capitala.

"Mi-au pus cateva intrebari, Nu pot sa dau mai multe amanunte. Deocamdata mi-au cerut sa pun la dispozitie aceste inregistrari", a declarat Zarescu la iesirea de la DNA, unde a stat aproximativ o ora.

Parlamentarii PSD Petre-Florin Manole, Aida-Cristina Caruceru, Daniel Zamfir, Beatrice Tudor, Serban Nicolae au depus in 15 septembrie un denunt la DNA impotriva lui Nicusor Dan cu privire la savarsirea faptelor de: santaj, luare de mita, trafic de influenta, fals in declaratii, spalare de bani si solicita inceperea urmaririi penale si trimiterea in judecata a acestuia, mentionand inclusiv inregistrarea audio a convorbirii dintre Nicusor Dan si Cristian Zarescu, consilier primarului Sectorului 4, despre ordinul de demolare a unei cladiri din "Oraselul Copiilor" apartinand omului de afaceri Mihai Mitrache, zis si "Caine". Inregistrarea discutiei a fost facuta publica de catre Dana Budeanu, o apropiata a primarului Capitalei Gabriela Firea, care isi disputa Nicusor Dan Primaria Generala.

"Am incercat sa corectez un abuz pe care Primaria Sectorului 4 l-a facut, care s-a dovedit de catre instanta de judecata. Deci, un cetatean, un proprietar de constructie cu autorizatie din Sectorul 4 a fost demolat abuziv de catre Primaria Sectorului 4. Inainte ca el sa fie demolat, a venit la mine, m-am dus cu el la Avocatul Poporului, acesta nu a preluat acest caz. Nu stiu de ce, nu am primit explicatii de la ei.

Am contactat Primaria Sectorului 4, l-am sunat direct pe primar, am vorbit, le-am spus atentie, faceti un mare abuz. Nu au facut nici ei nimic, am mers in instanta cu Asociatia Salvati Bucurestiul de partea persoanei care a fost abuzata si am avut castig de cauza definitiv la Curtea de Apel Bucuresti",a mai afirmat Nicusor Dan.

Acesta a afirmat ca, daca Primaria Sectorului 4 a constatat ca autorizatia emisa in 2013 era nelegala, ar fi trebuit sa se adresese instantei, iar abia dupa pronuntarea acesteia ar fi trebuit demolata constructia din parc.

Nicusor Dan sustine ca nu a vazut toate documentele care au stat la baza autorizatiei de constructie, dar a vazut prima pagina in care se arata ca s-a acordat autorizatia de constructie, constructia fiind legala.

Intrebat daca Asociatia Salvati Bucurestiul a primit vreodata vreo sponsorizare de la omul de afaceri Mihai Mitrache, Nicusor Dan a negat, afirmand ca niciodata nu s-au luat bani de la cei care pe care i-au reprezentat.

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#NIcusor Dan, #zarescu, #DNA, #dosar, #ancheta, #alegeri locale, #stiri , #stiri Nicusor Dan