Cine sunt si ce experienta au consilierii personali numiti de noii primari ai Capitalei. Legaturile anterioare ale acestora cu actualii edili

Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 16:45
9674 citiri
Cine sunt si ce experienta au consilierii personali numiti de noii primari ai Capitalei. Legaturile anterioare ale acestora cu actualii edili
Radu Mihaiu, Ciprian Ciucu, Nicusor Dan FOTO Facebook

Primarul Capitalei si primarii Sectoarelor 2 si 6 sunt singurii care au prezentat, pana la data publicarii acestui articol, numele consilierilor personali alesi.

Nicusor Dan l-a numit pe directorul ARCEN drept consilier pe probleme de consolidari si patrimoniu, Ciucu a numit un tanar IT-ist, iar Mihaiu, doua femei, una cu experienta in sectorul ONG si fonduri europene, iar alta cu experienta in consultanta si agronomie.

Consilierul lui Nicusor Dan in consolidari si patrimoniu

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, l-a numit recent pe Edmond Niculusca drept consilier personal pe probleme legate de consolidari si patrimoniu.

Niculusca, in varsta de 30 de ani, este directorul si fondatorul Asociatiei Romane pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN), un ONG dedicat salvarii patrimoniului construit din Capitala. Acesta a fondat ARCEN la 16 ani si a strans bani pentru restaurarea si consolidarea cladirii Scolii Centrale.

Niculusca a studiat la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul" din Bucuresti, la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti si la Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii (CESI).

"Ultimii 12 ani i-am dedicat exclusiv luptei pentru patrimoniul Bucurestiului alaturi de o echipa extraordinara coagulata in jurul ARCEN si a zeci de colaboratori, experti si profesionisti. Am hotarat sa nu mai lupt de pe margine. In aceasta dimineata, primarul general al capitalei Nicusor Dan m-a numit consilier personal pe probleme legate de consolidari, reducerea vulnerabilitatii seismice si, implicit, pe probleme de patrimoniu. E nevoie de noi, de munca si de solutiile noastre pentru acest oras. Ma voi dedica Bucurestiului pe care il iubesc, cu toata priceperea si responsabilitatea", a scris Niculusca pe Facebook.

Consilierul lui Ciucu, un IT-ist de 26 de ani

Alexandru Suciu a fost numit de primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, consilierul sau personal. Suciu a fost candidat PNL pentru Consiliul Local Sector 6, iar in prezent este consilier in regim part-time si secretar general adjunct in filiala PNL Sector 6, ca voluntar. El este membru PNL de mai bine de un an de zile.

Suciu lucreaza ca programator full-time din anul 2017, urmand ca contractul de munca sa inceteze la 3 decembrie, potrivit precizarilor facute de Suciu pentru Ziare.com.

Tanarul IT-ist a absolvit Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti si Facultatea de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnice din Bucuresti.

Primele consiliere personale la Primaria Sectorului 2

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, si-a angajat doua consiliere personale: pe Violeta Chiriloaie, membra USR si consultanta in management, si pe Alina Seghedi, fosta consiliera a lui Cristian Ghinea, cu experienta in sectorul non-guvernamental.

Radu Mihaiu a lucrat, impreuna cu Alina Seghedi, la asociatia non-guvernamentala Reality Check si la Ministerul Fondurilor Europene, in echipa lui Cristian Ghinea.

Alina Seghedi (stanga, foto - n.r.), in varsta de 42 de ani, s-a specializat in relatii publice la Facultatea de Jurnalism a Universitatii din Bucuresti, apoi in administrare publica, in Berlin. Seghedi lucreaza de peste 21 de ani in sectorul ONG din Romania, in proiecte sociale si educationale.

Ea a intrat in aparatul de stat pentru a-l consilia pe Cristian Ghinea, consilierului de stat pentru afaceri europene, devenit ministru al Fondurilor Europene. Seghedi a ocupat si functia de secretar de stat in minister, din aprilie pana in ianuarie 2017, inainte sa fie consiliera a deputatului Ghinea, din februarie 2019 pana in ianuarie 2018. Ea l-a urmat pe Ghinea pana la Bruxelles, unde a ocupat postul de asistenta personala acrediata a europarlamentarului, din luna februarie pana in noiembrie 2020.

Violeta Chiriloaie, in varsta de 40 de ani, are experienta de consultanta in management, lucrand in prezent in Camera Deputatilor. Ea este membra a partidului USR. Chiriloaie a absolvit Facultatea de Stiinte Politice in limba franceza a Universitatii din Bucuresti si Facultatea de Comunicare si Relatii Publice de la SNSPA. Are doua diplome de masterat si a finalizat un doctorat in agronomie.

In ultimii 11 ani, ea a oferit consultanta in afaceri mai multor proiecte. Din 2018 este consiliera a departamentului de marketing a Universitatii de Stiinte Agronomice, iar de anul acesta este consiliera in management in Camera Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#radu mihaiu, #NIcusor Dan, #ciprian ciucu, #consilier personal, #primarie , #stiri Nicusor Dan