Compania Turistica Bucuresti a intrat efectiv procedura de desfiintare: "Nu avea contracte cu nimeni, traiau angajatii din capitalul social"

Miercuri, 24 Februarie 2021, ora 23:03
2970 citiri
Compania Turistica Bucuresti a intrat efectiv procedura de desfiintare: "Nu avea contracte cu nimeni, traiau angajatii din capitalul social"
Compania Municipala Turistica nu are nici macar o pagina oficiala/Foto: Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, anunta ca a inceput procedura de desfiintare in cazul primei companii municipale, precizand ca cele mai multe dintre companiile municipale vor fi desfiintate. Dan afirma ca aceste companii au avut "un scop politic, sa plateasca foarte bine niste activisti de partid" si dezvaluie ca structura de management si salariile directorilor companiilor municipale sunt mai mari decat in companii similare de pe piata privata, iar municipalitatea plateste cu pana la 50% mai mult pentru unele servicii decat inaintea infiintarii companiilor municipale. "Decizia e luata, ele vor fi desfiintate", subliniaza primarul.

Nicusor Dan a anuntat, miercuri seara, ca in privinta companiilor municipale "decizia e luata, ele vor fi desfiintate", iar pentru Compania Turistica Bucuresti "s-a inceput efectiv procedura de desfiintare", el aratand ca aceasta companie nu avea niciun contract.

"Nu avea contracte cu nimeni, traiau angajatii din capitalul social. 15 (salariati - n.r.) si aveau si un apartament inchiriat destul de consistent, nu faceau nimic, aveau niste chioscuri, dar care nu au functionat incepand cu pandemia, erau niste chioscuri de informare prin Bucuresti. Si oamenii astia au incasat salarii degeaba", a declarat Nicusor Dan, la Digi 24.

El a aratat ca administratia locala cheltuie pentru serviciile prestate de aceste companii mai mult cu 30-50 de procente fata de cat platea pentru aceleasi servicii inainte de infiintarea companiilor municipale.

"Problema companiilor trebuie privita global, in sensul ca ele au fost infiintate, teoretic, pentru a presta mai ieftin niste servicii publice, de exemplu iluminatul public sau ingrijirea arborilor din parcuri. Problema este, daca noi ne uitam - punem inauntru tot ce inseamna salarii si de directori si de angajati - cat plateam noi ca municipalitate inainte de aceste companii si cat platim dupa ce ele au fost infiintate si vedem ca pe multe sectoare platim cu 30%, cu 40%, cu 50% mai mult. Asta este motivul pentru care ele trebuie desfiintate", a explicat Dan.

El a precizat ca aceste cheltuieli vin pe fondul unor datorii deja existente la nivelul Primariei Capitalei, de 2,5 miliarde lei, iar aici intervine o problema in privinta inchiderii acestor companii.

"Ca sa inchizi o companie, trebuie sa-i platesti datoriile, sa-i pui deoparte oamenii, sa vezi care sunt obiectele de inventar si in momentul ala s-a terminat. In momentul de fata, noi nu avem fluxul de bani ca sa putem sa le stingem datoriile si sa putem sa o ducem la zero, asta este obstacolul tehnic pe care il intampinam", a afirmat Nicusor Dan.

Edilul a sustinut ca in spatele infiintarii companiilor municipale "a existat un scop politic, fara indoiala: sa plateasca foarte bine niste activisti de partid".

El a aratat ca structura de management in aceste companii este mult mai mare decat intr-o "companie normala", iar salariile, chiar si cele ale angajatilor de nivel mediu, sunt la randul lor considerabil mai mari decat in companiile similare din piata privata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Compania Municipala Turistica Bucure ti, #Gabriela Firea primar general, #Nicusor Dan Primaria Capitalei , #Gabriela Firea
Comentarii