De ce partid este mai apropiat Nicușor Dan, după ce a ajuns primar cu sprijinul PNL și USR. „Continuă să îşi facă cuiburi în diverse zone de influenţă”

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 16:27
3448 citiri
De ce partid este mai apropiat Nicușor Dan, după ce a ajuns primar cu sprijinul PNL și USR. „Continuă să îşi facă cuiburi în diverse zone de influenţă”
Nicușor Dan, primarul Capitalei FOTO Facebook / Nicușor Dan

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat sâmbătă, 25 iunie, că “trebuie să fii inconştient ca să îţi doreşti un mandat ca primar general”, precizând că ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Capitalei când ştie toate probleme.

El i-a recomandat primarul Nicuşor Dan să fie mai apropiat de conducerea PNL Bucureşti decât de Forţa Dreptei.

Ciprian Ciucu a fost întrebat, sâmbătă, la Digi 24, dacă exclude să candideze peste doi la Primăria Capitalei.

“Eu care sunt extrem de conştient ce se întâmplă în Primăria Generală pentru că am fost consilier general, acum sunt permanent, sunt preşedintele PNL Bucureşti şi mă preocupă permanent ce se întâmplă la nivel de Primăria Generală. Trebuie să fii inconştient ca să îţi doreşti un mandat ca primar general. Dacă nu ştii ce e acolo şi nu ştii că urmează să cadă oraşul pe noi, da. Vrei să fii primar general, îţi pui această patalama în frunte că sunt primar general. Dar dacă ştii câţi bani se duc pe termie şi ce probleme sunt acolo pe investiţii, dacă te uiţi pe zona de risc seismic, pot să merg cu această listă la nesfârşit şi ştii cât de mari sunt problemele acolo, doar să fii inconştient ţi-ai dori să fii primar general. Să mă duc primar general, eu sau oricine altcineva trebuie să meargă cu ceva prestabilit înainte. Are nevoie de o dispensă să-şi reorganizeze funcţia publică, să fie puţin mai laxă,să poţi să faci reorganizări uşor, adică în condiţiile acestea eu aş fi foarte greu de convins să candidez la Primăria municipiului Bucureşti”, a declarat Ciprian Ciucu.

Chestionat cine are acum cele mai mari şanse să câştige Primăria Capitalei în 2024, primarul Sectorului 6 a răspuns: “Am făcut un sondaj de curând cu 3.000 de respondenţi, care era reprezentantiv la nivel de sector, nu doar de Bucureşti şi nu o să vă zic nimic din el, îmi pare foarte rău pentru asta. Nu ştie nimeni în acest momentul rezultatele în afară de mine şi cel care a făcut sondajul. Cu părere de rău şi scuze sincere nu vă pot spune absolut nimic”.

De asemenea, Ciucu a mai fost întrebat dacă sunt şanse ca PNL şi USR să îl susţină pe Nicuşor Dan pentru un nou mandat de primar.

“Nu îmi pot da seama de acest lucru, dar pot să recomand primarului general, dacă mai vrea sprijinul PNL, cel puţin, să fie mai apropiat de către conducerea PNL Bucureşti decât de Forţa Dreptei. Continuă să îşi facă cuiburi în diverse zone de influenţă în rândul primarului general. Deşi neagă de fiecare dată, am şi eu informaţii din Primăria Generală. Şi nu ar strică o relaţia mai apropiată şi de USR. În momentul de faţă, i-am spus şi lui Nicuşor Dan că proiectele de la Sectorul 6 pentru care am bani şi am proiectul, dar nu am dreptul de a face întârzie să apară pe ordinea de zi. Şi atunci începem să avem o problemă pentru că mă simt blocat. Ori pentru faptul că nu îl preocupă subiectul şi nu îi pasă, ori pentru faptul că poate simte o ameninţare care nu vine dinspre mine”, a declarat primarul Sectorului 6.

El a mai afirmat că îşi doreşte să susţină un primar care la rândul său să îl susţine pe el.

“Şi atunci i-am zis că nu mi se pare acceptabil ca proiectele pe care le-am votat în urmă cu şase luni să fiu nevoit să mă duc la PSD, să facem o şedinţă comună în care facem ordinea de zi şi ne trecem unii altor proiectele. S-a mai întâmplat o dată, nu e normal. Oamenii de sub domnia sa nu le pun pe ordinea de zi, nu e normal. Îmi doresc să susţin un primar ca la rândul lui să mă susţină pe mine. Dacă acest lucru nu se întâmplă, eu ca primar sau politician, sunt obligat să îmi trec proiectele”, a transmis Ciprian Ciucu.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, susţine că primarul Capitalei, Nicuşor Dan, nu este un primar poet, precizând că îşi dedică extrem de mult timp în Primărie, ştie în amănunt foarte multe lucruri la nivel de detalii. Ciucu a precizat că problemele lui Nicuşor Dan sunt că nu îşi controlează propriul aparat, nu are o echipă în spate şi ia greu decizii.

Ciprian Ciucu a fost întrebat, sâmbătă, la Digi 24, dacă primarul Capitalei, Nicuşor Dan, este un primar poet.

“Primarul Capitalei nu este un primar poet. Este un primar bine intenţionat la nivel de principii şi ce vrea să facă nu prea ai ce să-i reproşezi, care are o mare problemă de management şi leader ship. Managementul înseamnă că trebuie să te ocupi de chestiuni cu prioritate, care stau să cadă pe tine, sunt foarte importante, iar leader-ship înseamnă să vii cu anumite viziuni care să fie comune în tot oraşul şi să-i încolonezi în spatele tău pe ceilalţi primari. Dar nu e un primar poet. Omul ăsta dedică extrem de mult timp Primăriei generale şi asta pot să vă confirm, ştie în amănunt foarte multe lucruri, deci la un nivel de detalii în care aţi fi uimiţi să vedeţi pe dosare cât de bine stă, care nu-şi controlează propriul aparat, care nu are o echipă în spate să îi pună viziunea în aplicare şi care are probleme de productivitate. Şi mai are o problemă, ia greu decizii. Dar la nivel uman şi principial, dacă Nicuşor Dan ar reuşi un pic mai mult să-şi facă ordine în propria primărie, mi se pare şi puţin târziu, că eu mi-am făcut ordinea în propria primărie în primele şase luni de mandat.....”, a declarat Ciprian Ciucu.

Sebastian Burduja atacă primarii USR: "Sunt oameni care s-au prezentat ca alternativă, oameni noi, dar n-au livrat rezultate"
Sebastian Burduja atacă primarii USR: "Sunt oameni care s-au prezentat ca alternativă, oameni noi, dar n-au livrat rezultate"
Sebastian Burduja, președintele PNL București, a declarat marți, 26 martie, că un candidat PNL la Primăria Capitalei chiar dacă nu ar fi câștigat ar fi propulsat un nume pentru alegerile...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#NIcusor Dan, #forta dreptei, #PNL, #USR, #ciprian ciucu , #USR