Sancțiuni după accidentul din Primăria Capitalei. Nicușor Dan anunță primul șef înlocuit din funcție

Vineri, 26 August 2022, ora 15:01
6490 citiri
Sancțiuni după accidentul din Primăria Capitalei. Nicușor Dan anunță primul șef înlocuit din funcție
Primarul Capitalei Nicușor Dan a precizat că va lua și alte măsuri în funcție de ancheta internă FOTO Facebook / Nicușor Dan

Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat vineri, 26 august, că a decis să-l schimbe pe șeful Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul instituției ca urmare a accidentului din urmă cu câteva zile, când o coloană decorativă de pe holul Primăriei Capitalei a căzut peste un copil.

Edilul a mai explicat că, în funcție de rezultatele anchetei interne din acest caz, va lua și alte decizii administrative.

„În urma accidentului din 22 august din holul Primăriei Capitalei și a concluziilor preliminare ale anchetei administrative interne, am decis înlocuirea șefului Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul Primăriei Municipiului București, pentru deficiențe în activitate. Ancheta internă continuă și, în funcție de rezultatele ei, este posibil să iau și alte măsuri administrative. În paralel, reprezentanții PMB au furnizat informații pentru ancheta Poliției legată de acest eveniment”, a transmis Nicușor Dan pe Facebook.

Primarul a mai notat și că a comunicat continuu cu spitalul în care se află băiatul accidentat.

„Am păstrat permanent, încă de luni, o comunicare cu Spitalul „Grigore Alexandrescu”, unde se află internat copilul. Din informațiile primite, băiatul a fost operat pe data de 24 august 2022, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit treptat față de ziua accidentului. Îi doresc multă sănătate și îmi doresc să aflăm în continuare numai vești bune de la spital”, a conchis Nicușor Dan.

Luni, 22 august, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul PMB, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoţit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme. Copilul a ajuns la spital ”cu stare generală gravă” iar în prezent se află într-o stare stabilă la Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală.

Conform informaţiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol şi a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenţia angajaţilor PMB, el a fost preluat în mai puţin de 5 minute de o ambulanţă, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu. La momentul urcării în ambulanţă, copilul era conştient”, arată precizarea de presă a instituţiei.

O anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei se desfăşoară în paralel cu ancheta deja demarată de poliţie, în cazul acestui accident.

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#NIcusor Dan, #Primaria Capitalei, #accident primarie , #stiri Nicusor Dan