Nicușor Dan anunță creșterea numărului de polițiști locali: 80 de agenți, scoși din birouri și trimiși pe teren

Marti, 05 Decembrie 2023, ora 13:50
1574 citiri
Nicușor Dan anunță creșterea numărului de polițiști locali: 80 de agenți, scoși din birouri și trimiși pe teren
Nicuşor Dan, primarul Capitalei Foto: Facebook/Nicușor Dan

Nicuşor Dan, primarul Capitalei anunță că la următoarea şedinţă a Consiliului General va fi discutată modificarea organigramei pentru Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, conform căreia 80 de polițiști locali vor ieși din birouri direct pe teren.

"O să vedeţi proiectul de organigramă pe care l-a făcut (directorul instituţiei - n.r.), în care sunt vreo 80 de poliţişti locali care ies din birouri şi se duc pe străzi. În următoarea şedinţă o să vedeţi modificarea programului de la 12 la 8 ore. Poliţia Locală avea multe probleme şi apreciez activitatea noului director, de o lună jumătate, de când a fost instalat", a precizat edilul general, marţi, 5 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă.

La începutul lunii octombrie, Nicuşor Dan anunţa că Eduard-Valentin Stroe este noul director general al Poliţiei Locale Bucureşti, dar şi că îşi doreşte o modificare a organigramei, astfel încât numărul poliţiştilor care se ocupă de ordine publică să crească de la 130 la 200.

"Până în momentul acesta, Poliţia Locală, în zona sa de ordine publică, nu a funcţionat. După această schimbare la vârful poliţiei locale o să propun Consiliului General o modificare de organigramă, în care să sporim numărul de poliţişti locali care sunt în secţiunea de ordine publică", a declarat Nicuşor Dan.

Edilul menţiona că există peste 350 de poliţişti locali, dintre care aproximativ 130 se ocupă de ordine publică. Totodată, Nicuşor Dan se declara nemulţumit de faptul că poliţiştii locali nu sunt prezenţi în stradă şi nu asigură activitatea de control.

"O să îi vedeţi pe stradă şi o să aibă fiecare zona lui. Asta înseamnă Poliţie Locală - fiecare să fie responsabil de o zonă, să semnaleze tot ce se întâmplă acolo. (...) În momentul de faţă, dacă vă duceţi în Gara de Nord şi veţi vedea taximetria nelegală, asta ne spune că nu funcţionează activitatea de control", a precizat el.

Stradă prăbușită în Prahova. Tasarea terenului a stagnat, informează autoritățile FOTO/VIDEO
Stradă prăbușită în Prahova. Tasarea terenului a stagnat, informează autoritățile FOTO/VIDEO
Autorităţile anunță sâmbătă, 27 aprilie, că tasarea terenului a stagnat sub strada 23 August din oraşul prahovean Slănic. Joi dimineaţă strada s-a surpat parţial, formându-se un...
Faimosul Romario a revenit pe teren, la 58 de ani: ”Va veni targa să mă ia...”
Faimosul Romario a revenit pe teren, la 58 de ani: ”Va veni targa să mă ia...”
Starul brazilian Romario, în vârstă de 58 de ani, care şi-a anunţat revenirea pe teren la clubul pe care îl prezidează, America, din Rio de Janeiro, s-a antrenat pentru prima dată în 16...
#Nicusor Dan Primaria Capitalei, #politisti locali, #teren, #dezbatere , #stiri Nicusor Dan