Stratagemele lui Nicusor Constantinescu pentru a evita verdictul final - Stenograme

Vineri, 27 Mai 2016, ora 13:51
4304 citiri
Stratagemele lui Nicusor Constantinescu pentru a evita verdictul final - Stenograme
Foto: Arhiva Facebook/ Constantinescu Nicusor Daniel

Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, avea un plan bine pus la punct pentru a amana pe cat posibil luarea unei decizii definitive in dosarul in care a fost deja condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare.

In motivarea deciziei de arestare a lui Nicusor Constantinescu, magistratii Curtii de Apel Constanta arata ca doar asa se putea asigura prezenta acuzatului la termenele de judecata, avand in vedere ca fostul lider PSD avea o intreaga strategie pentru a amana sentinta.

Pentru a demonstra aceasta tactica, judecatorii au dat unda verde inclusiv interceptarii lui Constantinescu. Adevarul reda o parte din motivarea instantei, iar drept proba la dosar exista stenograme ale convorbirilor fostului lider PSD, care arata ca acesta se interna fix cand avea termen in instanta, desi in acest timp umbla zeci de kilometri si organiza aniversarea absolvirii facultatii.

"Privita izolat, lipsa inculpatului de la termenele de judecata din datele de 3 martie 2016, 17 martie 2016, 18 aprilie 2016 si 5 mai 2016 si 19 mai 2016 este numai aparent justificata prin inscrisurile medicale depuse la dosar, conduita procesuala in ansamblu a inculpatului si actiunile ulterioare ale acestuia relevand insa intentia de sustragere de la cercetarea judecatoreasca din fata instantei de apel, precum si de tergiversare a solutionarii cauzei", a motivat Curtea de Apel.

In timp ce era internat, Constantinescu s-a implicat activ in organizarea unei petreceri cu fostii colegi de la Institutul de Marina Constanta.

Pe 3 mai, vorbea la telefon cu un fost coleg:

Fost coleg: Ba, pe 15 ne vedem!

Nicusor Constantinescu: Pe 14, ma, nu pe 15!

Fost coleg: Pe 14, taticule!

Nicusor Constantinescu: Pai da...nu vii pe 13, sa facem un antrenament?

Fost coleg: Pai vin pe 13...pe 12, taticule si plec pe 2-3.

Nicusor Constantinescu: Da, cum vrei.

Fost coleg: Sa-mi pregatesti tu o camera...platesc, nu...!

Nicusor Constantinescu: Iti fac cu...evantai, cu vedere la mare, cum vrei tu! Fost coleg: Pai aicea cum vin, vin cu...sotia, cu amanta sau gasesc eu acolo? Nicusor Constantinescu: Cu cine vrei tu vii, ce...

Nicusor Constantinescu a participat pe 14 mai la petrecere, in conditiile in care nu se prezentase la instanta in 5 mai si nu s-a prezentat nici pe 19 mai.

In dimineata zilei de 5 mai, cand figura internat la sanatoriu, el se afla in Eforie Nord. Au mai fost si alte cazuri cand a plecat de la sanatoriu si a mers la Constanta, unde a facut numeroase drumuri in oras.

In acest timp, el sustinea ca nu se poate deplasa la instanta, desi el era cel care solicitase sa fie audiat. Magistratii nici nu aveau nevoie sa-l mai audieze, pentru ca probele fusesera deja administrate. Judecatorii i-au oferit chiar posibilitatea sa fie audiat la sanatoriu, insa Constantinescu a refuzat, cerand sa vorbeasca in sedinta publica.

Nicusor Constantinescu era judecat sub control judiciar, dar procurorii au cerut arestarea, dupa ce inculpatul a lipsit de la toate termenele de judecata incepand din 29 martie. Curtea de Apel Constanta a decis arestarea sa preventiva vineri.

Nu e prima oara cand Nicusor Constantinescu este protagonistul unui episod controversat: in 2014, el a ramas in Statele Unite, unde plecase pentru investigatii medicale, si dupa expirarea termenului fixat de instanta.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#Nicusor Constantinescu arestare motivare , #arestat