Producatorul general al TVR l-a ingrijit pe Nicusor Constantinescu aproape o luna

Marti, 24 Iunie 2014, ora 22:46
3657 citiri
Producatorul general al TVR l-a ingrijit pe Nicusor Constantinescu aproape o luna
Foto: UNCJR

Primarul Constantei, Radu Mazare, a spus, marti, ca presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost ingrijit in SUA de producatorul general al TVR, Cristian Zgabercea.

"Producatorul general de la TVR, domnul Zgabercea, a stat cu Nicusor o luna in apartamentul in care sta si stie foarte bine, mai bine cei de la TVR il sunau pe Zgabercea sa-l intrebe, care este seful lor. Spitalul John Hopkins are un contract cu un bloc de apartamente unde sunt cazati si stau cei care sunt tratati post-operator, ambulatoriu, acest contract exista depus la instanta. Zgabercea a stat o luna acolo.

Numai cand este in caz foarte grav se muta de acolo, intra la urgenta si se interneaza ceea ce s-a intamplat de cateva ori. In America oamenii sunt tratati altfel decat in Romania, nu stai in spital luni de zile. Daca producatorul general al TVR a stat si l-a ingrijit pe Nicu o luna, sa-l sune pe ala si sa-l intrebe unde sta si cum sta Nicu, ca-i explica. Zgabercea a stat o luna, i-a scos plosca, i-a pus pampersii, stie exact Zgabercea. Si-a luat omul concediu, ca e prietenul lui Nicu si l-a ingrijit o luna", a afirmat Radu Mazare, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca daca decizia de arestare preventiva a lui Nicusor Constantinescu ramane definitiva, atunci acesta ar urma sa moara, avand in vedere ca va intrerupe tratamentul pe care il urmeaza in America.

Edilul a facut aceste declaratii dupa ce a fost intrebat ce informatii are in legatura cu stirea difuzata de TVR potrivit careia presedintele Consiliului Judetean Constanta nu s-ar mai afla la Spitalul John Hopkins, acolo unde a fost operat.

Unde se afla, de fapt, Nicusor Constantinescu? Spitalul din SUA sustine ca l-a externat luna trecuta

Zgabercea a confirmat informatia

Informatia a fost confirmata de producatorul general al TVR, Cristian Zgabercea, care a spus ca a stat alaturi de Nicuosr Constantinescu aproape o luna.

"Este un bloc de locuinte in care, cand te duci la spital, iti ofera ei chestia asta si te duci acolo. Acolo, 90% din cei care stau in locuintele acelea sunt tratati ambulatoriu, pacienti ai spitalului", a explicat acesta.

Initial, procurorii care se ocupa de dosarul in care Nicusor Constantinescu este anchetat de fapte de coruptie i-au permis acestuia sa mearga in Statele Unite pentru a se trata, dar i-au impus ca termen limita pentru a se intoarce data de 5 iunie. Ulterior, acest termen a fost prelungit pana la 11 iunie, insa seful CJ Constanta nu s-a intors nici atunci.

In consecinta, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis, luni, un mandat de arestare preventiva pe numele presedintelui Consiliul Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.

Decizia este una executorie, dar nu definitiva, fiind deja contestata la Curtea de Apel Bucuresti, ai carei magistrati au ultimul cuvant de spus in acest caz. Daca megistratii Curtii de Apel mentin decizia Tribunalului Bucuresti, atunci pe numele lui Nicusor Constantinescu se va emite un mandat international de arestare.

Avocatul acestuia a aratat ca o eventuala intrerupere a tratamentului pe care il urmeaza Nicusor Constantinescu in SUA, unde a fost operat, i-ar pune viata in pericol.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Nicusor Constantiescu SUA, #Nicusor Constantinescu mandat arestare lipsa, #Nicusor Constantinescu tratament SUA prostata , #DNA