Niculae Badalau sustine ca e calificat pentru sefia Curtii de Conturi, iar condamnarea pentru furtul unor saci de grau ar fi fost anulata

Joi, 09 Iulie 2020, ora 17:14
7323 citiri
Niculae Badalau sustine ca e calificat pentru sefia Curtii de Conturi, iar condamnarea pentru furtul unor saci de grau ar fi fost anulata
Niculae Badalau, presedinte PSD Giugiu. Sursa: Facebook/ Niculae Badalau

Presedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau, a afirmat joi, ca acuzatiile ce i se aduc - condamnarea pentru furtul unor saci de grau in 1988 si lipsa unor studii de specialitate - in contextul in care urmeaza sa ajunga vicepresedinte al Curtii de Conturi sunt nefondate.

"Au fost doua mari acuzatii in ultima perioada in presa, una privind candidatura mea la functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi (...) si alta ca as fi facut puscarie (...)

Exista o decizie pe care o am cu mine in care spune foarte clar ca in urma recursului formulat de Badalau Niculae, sentinta penala numarul 23 din 26 ianuarie 1988 este casata, asta inseamna ca pur si simplu nu exista. Cei care au amintit aceste lucruri sunt nostalgici, eu nu-s nostalgic dupa justitia comunista, nici dupa vremurile alea, dar sunt obligat sa lamuresc lucrurile astea fata de oamenii care m-au ales", a declarat liderul PSD Giurgiu.

In plus acesta sustine ca este calificat pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi, in contextul in care a absolvit in 2008 studii de licenta in Drept.

"Totodata am fost acuzat ca am aprobat o lege care mi-ar facilita accesul la Curtea de Conturi. Acel proiect de lege la care am fost initiator este de acum trei ani, cand nici nu banuiam ca o sa fiu nominalizat sau acceptat la Curtea de Conturi si am schimbat o singura fraza in proiect, aceea ca pentru a accede intr-o functie de conducere poti sa ai studii juridice, economice sau ingineresti.

Consider ca studiile juridice, economice si studiile ingineresti sunt foarte corecte pentru acea institutie si acea lege este benefica si pentru asta a fost adoptata si in comisii si in plenul celor doua Camere, atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor", a declarat Niculae Badalau.

De asemenea, activitatea in prefectura si mandatele de parlamentar sunt considerate experienta juridica, iar el are trei mandate de parlamentar si patru ani in Prefectura Giurgiu.

In final, Badalau a spus ca a ajuns parlamentar ca urmare a sustinerii giurgiuvenilor si daca organizatia judeteana a PSD Giurgiu ar avea probleme de organizare, nu va pleca la Curtea de Conturi, ci va ramane langa oameni sa ii ajute.

Condamnat la locul de munca

Potrivit mass-media, in anul 1988, Niculae Badalau a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare la locul de munca. Era subinginer la CAP, de unde a furat patru saci cu grau pe care i-a vandut unui localnic pentru 1.200 de lei. In timpul procesului din 1988, Niculae Badalau a obtinut pedeapsa minima, dupa ce si-a recunoscut fapta, iar avocatul sau a invocat faptul ca prejudiciul este unul minor.

Niculae Badalau a fost ulterior gratiat de Nicolae Ceausescu, care a amnistiat toate infractiunile ce au primit o condamnare mai mica de 10 ani. Aceasta decizie a fost prilejuita de implinirea varstei de 70 de ani de catre dictator.

Badalau a facut recurs la decizia instantei din Bolintin, pentru a putea beneficia de efectele amnistiei, iar Tribunalul Giurgiu, in baza decretului dat de Ceausescu, a decis aministierea faptei

Astfel, Badalau nu a mai facut nicio zi de inchisoare. El apucase totusi sa stea doua saptamani in arest, inaintea decizie instantei.

Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?
Analiză: PMP are un partaj nerezolvat în justiție. În același timp, primarii USR sunt hărțuiți iar puterea (PSD+PNL) e nemulțumită de potențialul de creștere al Alianței Dreapta...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#niculae badalau, #politica, #PSD, #curtea de conturi , #PSD