Niculae Badalau contesta in instanta amenda de 5.000 lei si anularea dreptului de port arma

Duminica, 16 Decembrie 2018, ora 12:05
2430 citiri
Niculae Badalau contesta in instanta amenda de 5.000 lei si anularea dreptului de port arma
Foto: Facebook / Niculae Badalau

Senatorul PSD Niculae Badalau, noul ministru al Economiei, contesta in instanta sanctiunea aplicata de politistii din Giurgiu, primita dupa ce hotii i-au spart casa si i-au furat o arma, care nu era pastrata in conditii de siguranta.

Plangerea contraventionala formulata de senatorul Niculae Badalau a fost inregistrata pe rolul Judecatoriei Bolintin Vale la inceputul lunii decembrie si inca nu a primit un termen de judecata. Actiunea este indreptata impotriva Inspectoratului Judetean de Politie Giurgiu.

Niculae Badalau a fost amendat de politisti cu 5.000 de lei, iar dreptul de port arma i-a fost anulat, deoarece nu ar fi respectat dispozitiile legii privind regimul armelor si munitiilor.

Abia dupa cinci ani si-ar putea recapata senatorul PSD dreptul de a detine arme de foc.

Niculae Badalau a incalcat regimul armelor si munitiilor, adica articolul 129, punctul 11 din Legea nr. 295 /2004: "Titularul dreptului de detinere a armelor letale are obligatia sa pastreze armele si munitiile inscrise in permisul de arma, asigurate astfel incat sa nu permita accesul la ele al persoanelor neautorizate, in conditiile prevazute in normele metodologice de aplicare a legii. (...) In cazul in care arma a fost pierduta sau furata din motive imputabile posesorului, masura anularii dreptului vine cu o interdictie de autorizare ulterioara pentru o perioada de 5 (cinci) ani. Anularea dreptului este prevazuta de art. 45, alin. 1, lit. d) si este sanctionata de art. 129, punctul 52, raportat la art. 130, alin. 1, lit. e) cu amenda in cuantum cuprins intre 5.001 si 10.000 lei".

Locuinta din Giurgiu a lui Niculae Badalau a fost sparta de hoti la inceputul lunii noiembrie, hotii sustragand mai multe bunuri, dar si o arma.

Purtatorul de cuvant al IPJ Giurgiu, Emanuela Iona Sarbu, a declarat la acea vreme ca sesizarea in privinta spargerii locuintei a venit sambata, 3 noiembrie, la ora 9.17 si a fost facuta de catre o femeie din orasul Bolintin Vale.

Arma care i-a fost furata senatorului PSD Niculae Badalau este cautata de politistii din toata tara, aceasta fiind implementata in sistem.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Badalau contesta amenda furt arma , #PSD