Badalau spune de ce nu a mai votat demisia lui Dragnea: Nu ne unim 10 insi sa-l dam pe unul jos, e mahala

Joi, 27 Septembrie 2018, ora 21:24
5536 citiri
Badalau spune de ce nu a mai votat demisia lui Dragnea: Nu ne unim 10 insi sa-l dam pe unul jos, e mahala
Foto: Arhiva Facebook/Niculae Badalau

Presedintele organizatiei judetene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca el nu a votat impotriva presedintelui formatiunii, Liviu Dragnea, la sedinta Comitetului Executiv (CEx) National de saptamana trecuta, desi a facut parte din grupul de semnatari ai scrisorii prin care se cerea demisia liderului PSD.

"E foarte greu pentru cei care comenteaza politica, dar nu au facut parte din niciun partid politic sa analizeze ceea ce se intampla intr-un partid. Un partid e viu, vii cu idei, cu propuneri, se discuta, unele sunt aprobate, altele nu, eu in ianuarie am conceput un document ajutat de domnul Adrian Nastase in care erau emise anumite principii fata de conducerea colectiva si daca acea scrisoare era dezbatuta si luata in serios, nu exista presiunea care a existat la CEx (...) Un om politic niciodata nu lupta sa-l dea pe unul jos, nu asta e principiul. Daca esti un om politic si tii la partid si ai o vechime si experienta in partid, discuti principiile partidului, modul cum trebuie sa functioneze partidul", a declarat Niculae Badalau.

El a adaugat ca scopul scrisorii care a fost analizata in sedinta CEx de saptamana trecuta nu a fost "sa fie dat Dragnea jos, ci pentru a genera o functionare a partidului mai coeziva", cu anumite principii de transparenta.

"Asta inseamna functionarea, pentru ca la noi nu ne unim zece insi sa-l dam pe unul jos, asta nu e politica, e mahala. Erau 16 puncte, cu primul punct nici eu nu am fost de acord, dar, din pacate, am facut greseala sa plec intr-o vacanta cu familia care era programata de sase luni si cat am fost s-au schimbat anumite principii, in primele discutii nu au fost, pentru ca era foarte clar ca eu nu faceam greseala (...)

Eu nu am votat impotriva domnului Dragnea, nu am votat cu grupul pentru ca nu era ceea ce gandisem. Aceeasi pozitie au avut-o si ceilalti colegi care au semnat si care ati vazut foarte bine ca nu si-au exprimat votul (...) Pe mine ce ma interesa era sa avem o dezbatere si din punctul asta de vedere a fost un castig pentru ca a fost o dezbatere opt ore si uitati ca s-a si imbunatatit activitatea politica", a afirmat senatorul Niculae Badalau.

El a mai spus ca a discutat cu Liviu Dragnea despre situatia guvernului si este posibil ca organizatia judeteana PSD Giurgiu sa aiba din nou un ministru.

Primarul capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri, 21 septembrie, la finalul sedintei CEx, ca au fost 25 de semnatari ai scrisorii comune privind starea PSD, iar in cadrul sedintei au fost 10 voturi pentru ca Liviu Dragnea sa nu mai detina managementul politic al PSD, o abtinere si 39 de voturi impotriva.

Fostul presedinte executiv al PSD Niculae Badalau a semnat scrisoarea anti-Dragnea, insa cu o zi inainte de CEx a parut ca isi nuanteaza declaratiile, inclinand balanta inspre tabara pro-Dragnea. In presa au aparut diverse zvonuri in ce priveste functii care i s-au promis in schimbul sustinerii.

Badalau a plecat insa extrem de suparat de la sedinta CEx. Intrebat de jurnalisti de ce nu a mai votat scrisoarea, Badalau a dat de mai multe ori acelasi raspuns enigmatic: "Am sustinut scrisoarea" si alte declaratii nu a vrut sa faca, motivand, vizibil agitat, ca are probleme si ca nu vrea sa discute.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Niculae Badalau vot demisie Dragnea, #Badalau explica tradare Firea demisie Dragnea , #PSD