Nicolae Robu ar vrea să fie din nou primar în Timișoara: "Ies la luptă şi îmi depun candidatura pentru un nou mandat"

Joi, 02 Noiembrie 2023, ora 14:48
1693 citiri
Nicolae Robu ar vrea să fie din nou primar în Timișoara: "Ies la luptă şi îmi depun candidatura pentru un nou mandat"
Fostul primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu FOTO Hepta

Fostul primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a anunţat pe pagina sa de Facebook, că a fost aprobată candidatura sa la funcţia de primar al Timişoarei, cu vot unanim de conducerea PNL TIimiş. ”Am declarat public toate acestea, menţionând că prima opţiune este să candidez din partea PNL, iar a doua, să o fac ca independent”, a precizat Nicolae Robu.

”Candidatura mea, aprobată cu vot unanim în forurile de conducere BPJ Timis si BPL Timisoara. Este un lucru deja ştiut că după pierderea alegerilor în 2020, am considerat că 22 de ani în cele mai înalte funcţii de conducere universitare - Prorector şi Rector - urmaţi de 8 ani ca Primar, ani de dedicare trup şi suflet, de dăruire de viaţă din viaţa mea pentru onorarea asumărilor, mi-au fost de ajuns şi e timpul să-mi văd şi eu mai mult de viaţa mea privată, mândru de ce-am lăsat în urmă-mi, şi în universitate şi în oraş şi profund împăcat.Văzând însă, zi cu zi, că oraşul a ajuns pe mâna unui individ nedemn de a-i fi în frunte (...), mi-am zis: eu nu pot asista pasiv la aşa ceva! Prin urmare, ies la luptă şi îmi depun candidatura pentru un nou mandat”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Robu a precizat că prima sa opţiune a fost să fie candidatul PNL la Primăria Timişoara, iar a doua să candideze independent.

”Am declarat public toate acestea, menţionând că prima opţiune este să candidez din partea PNL, iar a doua, să o fac ca independent. Ei bine, după aproape trei ani în care am dus de unul singur o luptă crâncenă împotriva răului abătut asupra oraşului (...), mi s-a propus de către conducerea Filialei Timiş a PNL să facem din nou echipă împreună, eu din postura de candidat PNL. Trecând peste tot ce a fost, în timp, negativ, în relaţiile mele cu diverşi colegi liberali, în condiţii de reciprocitate, am acceptat, considerând că aşa e înţelept, că a ne irosi în mize mărunte ar fi păgubos pentru toţi şi că benefică e doar acţiunea unită, cu ţinte mize mari, precum câştigarea pe linie a alegerilor din 2024”, a scris Robu.

Fostul edil a precizat că a primit votul unanim al conducerii PNL Timiş pentru a candida la un nou mandat de primar al Timişoarei.

”Ieri, 01.11.2023, reunite în şedinţă comună, Biroul Politic Local Timişoara şi Biroul Politic Judeţean Timiş ale PNL au votat propunerea Preşedintelui PNL Timiş Alin Nica şi Secretarului General PNL Timiş Dănuţ Groza ca, date fiind rezultatele mai multor sondaje, ultimul din iunie-iulie 2023, subsemnatul să fiu desemnat candidat din partea PNL la funcţia de Primar al Timişoarei. Propunerea a fost aprobată cu unanimitate de voturi. Am mulţumit şi mulţumesc colegilor pentru aprecierea şi încrederea din spatele acestui vot şi îi chem la muncă şi la luptă!”, a scris Robu.

Nicolae Robu a fost primar al municipiului Timişoara timp de două mandate, în perioada 2012 - 2016 şi 2016 - 2020. În anul 2020 el a pierdut cel de-al treilea mandat în faţa candidatului USR, Dominic Fritz.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Nicolae Robu, #candidatura, #primarie, #Timisoara , #primaria