Nicolae Paun, incarcerat: Eu, tigan din Ferentari, m-am prezentat la arest. Madalin Voicu sta acasa

Sambata, 27 Februarie 2016, ora 16:34
13709 citiri
Nicolae Paun, incarcerat: Eu, tigan din Ferentari, m-am prezentat la arest. Madalin Voicu sta acasa
Foto: Realitatea TV

Deputatul Nicolae Paun s-a prezentat singur, sambata, in jurul orei 16:20, la arestul Politiei Capitalei, la scurt timp dupa ce Inalta Curte a decis arestarea sa preventiva pentru 30 de zile in dosarul in care este acuzat de deturnare de fonduri europene.

In premiera, Paun a facut declaratii in fata jurnalistilor prezenti la intrarea in arestul Politiei Capitalei, anuntand ca se retrage din politica si subliniind faptul ca, in timp ce el este inchis, Madalin Voicu, deputat PSD implicat in acelasi dosar, este liber, ca urmare a votului dat de Camera Deputatilor.

"Partida Romilor e o organizatie la fel ca toate celelalte, de la UDMR in jos. A obtinut proiecte, iar eu am delegat toate competentele echipelor de management. Nu m-am ocupat eu, pentru ca nu e profesia mea, nu sunt economist, nici contabil, nimic. Raspunzatori de facto si de drept sunt cei care s-au ocupat de proiect", a declarat Nicolae Paun, reamintind ca proiectul european s-a derulat in urma cu 3 ani.

Nicolae Paun a mai spus ca el nu s-a interesat deloc de proiect si a dat vina pe toti ceilalti acuzati in dosar.

"Avem managerul general - e in stare de libertate. Madalin Voicu, in stare de libertate. Managerii proiectelor - in stare de libertate. Iar eu, care nu am lucrat niciodata, nu am nicio notiune de proiect sau de program, eu trebuie sa fiu retinut 30 de zile.

Nu mai vreau sa aud de politica si de Parlament in viata mea!

Este an electoral si eu incomodam foarte mult. S-ar putea sa stau nu 30 de zile, ci 90 de zile, sa treaca alegerile locale. Dar eu am mai spus: eu ma retrag din politica! Sa inteleaga partidele politice ca Nicolae Paun nu mai vrea de un an si ceva sa mai faca politica. Nu ma mai intereseaza", a mai declarat deputatul, care este la al patrulea mandat.

Intrebat de jurnalisti ce legatura este intre dosarul sau si politica, acesta a raspuns: "La cate aranjamente politice urmau sa se faca, Nicolae Paun e o piedica".

"Foarte bine, dar dreptatea trebuie sa existe. E inadmisibil! In aceasta organizatie, cat e de mare, eu, care nu am lucrat, care am declinat toate competentele, care nu am raspuns de partea financiara, sunt arestat.

Nu stiu ce au declarat ei, dar le transmit un mesaj, oare cum dorm ei in seara aceasta, toti colegii mei, si din tara, si de la centru, cand stiu ca eu nu am luat 1 leu la Partida Romilor, nu am fost salariat, nici eu, nici familia mea? E inadmisibil ce se intampla, dar daca imi e dat sa trec prin asta, trec si prin asta", a adaugat el.

Mai mult, Nicolae Paun a subliniat: "Nu mai vreau sa aud de politica si de Parlament in viata mea!".

"Vreau sa termin acest mandat de 30 de zile. Merg sa imi fac pedeapsa, pentru ca trebuie sa platesc pentru alte persoane, nu pentru ca Nicolae Paun a furat bani de la tigani, cum s-a speculat", a mai spus el.

Despre Cantacuzini, Iohannis, Dumnezeu si fizica cuantica

Nicolae Paun s-a aratat indignat de faptul ca Madalin Voicu, suspect si el in dosar, este liber, desi asupra lui planeaza acuzatii la fel de grave.

"Eu, tiganul din Ferentari, trebuie sa merg la arestul preventiv si sa stau in continuare. Domnul Madalin Voicu, care e din familie de Cantacuzini, trebuie sa stea acasa (...) Doamna manager, care a raspuns de 20 de ani de partea financiara, are control judiciar. Altii n-au nicio masura, iar eu le trag pe toate, ca am semnat ca prostul niste acte care mi s-au adus", a spus indignat deputatul.

Intrebat de ce crede ca Madalin Voicu nu are aceeasi soarta ca si el, Nicolae Paun a replicat ironic: "Madalin Voicu nu e in arest pentru ca e apreciat, e iubit de popor, de Parlament".

"Eu nu m-am prezentat la Parlament tocmai pentru a nu incerca sa se lase loc de interpretare, ca le cer colegilor clementa. Nu ca i-am sfidat, i-am lasat la indemana lor sa voteze cum au crezut. Au dovedit inca o data ca sunt partinitori. Unul e muma, altul ciuma.

Va jur cu mana pe inima ca toata viata mea m-am ferit ca dracul de tamaie: Orice as face, numai la puscarie sa nu ajung! Uite ca de ce ti-e frica nu scapi", a mai perorat Paun.

Deputatul a tinut inca o data sa isi ceara scuze pentru faptul ca i-ar fi amenintat pe procurori cu moartea, asa cum apare intr-o interceptare aflata la dosar.

"Mi-am cerut scuze fata de procurori. Eu nu am facut acele discutii la adresa cuiva (...) Daca SRI sau alte institutii ar avea curajul sa dea pe posturile de televiziune toate discutiile care se fac intre prieteni, cata lume il injura pe Iohannis, pe Ciolos sau pe Dumnezeu! Daca s-ar supara Dumnezeu, ce am face? (...) Daca ii spun lui nevasta mea acum la telefon ca 'Iti dau un topor in cap si te omor!' si cand ajung acasa o iau in brate si o pup, trebuie sa ma aresteze pe drum?

E o facatura politica, de unde a plecat nu stiu. Se cerea, miroseam ca ceva se va intampla", a mai spus el.

Inainte de a intra pe poarta arestului, Nicolae Paun a subliniat inca o data ca nu se pricepe la proiecte si ca nu a lucrat la ele, sustinand ca a-l intreba despre asa ceva e ca si cum ar fi intrebat despre "fizica cuantica".

"Sa intelegeti ca sunt la un mare necaz pentru lucruri pe care nu le-am facut. Daca le faceam nu imi parea rau, asa...", a spus el inainte de a pasi pe poarta.

Nicolae Paun este acuzat de procurori de savarsirea mai multor infractiuni, printre care folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea destinatiei fondurilor europene, deturnarea de fonduri, spalarea banilor, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, cumpararea de influenta si influentarea declaratiilor, toate in forma continuata.

In acelasi dosar, deputatul PSD Madalin Voicu este acuzat de procurorii DNA de savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare a banilor,

toate in forma continuata.

Madalin Voicu a fost prezent la sedinta de plen in care s-a discutat cererea DNA de ridicare a imunitatii sale in vederea arestarii preventive si a reusit, prin discursul sau, sa isi convinga colegii sa refuze solicitarea procurorilor, acestia neputand astfel sa il prezinte in fata instanteicu propunere de arestare preventiva.

Madalin Voicu, scapat de colegi - deputatii au votat impotriva retinerii si arestarii (Video) UPDATE

Ambasada SUA a reactionat dupa votul in cazul lui Madalin Voicu si Nicolae Paun

Madalin Voicu scapa de cautiune si control judiciar - decizie definitiva

Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
#Paun arestat preventiv Madalin Voicu , #stiri Nicolae Paun