Toți miniștrii au luat „nota de trecere” la evaluarea premierului Ciucă. Ultimul cuvânt îl are Iohannis SURSE

Luni, 04 Iulie 2022, ora 19:02 2704 citiri
Premierul României Nicolae Ciucă i-a „trecut” pe toți miniștrii FOTO gov.ro

Deși atât PSD cât și PNL aveau nemulțumiri cu privire la anumiți miniștri din tabăra opusă, premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni, 4 iulie, că toți miniștrii executivului au primit „notă de trecere”. Ultimul cuvânt îi aparține însă președintelui Klaus Iohannis.

Într-o prezentare a bilanțului de după șapte luni de activitate, premierul Nicolae Ciucă a transmis luni, 4 iulie, că a evaluat toți miniștrii Cabinetului pe baza a zece criterii „obiective raportate la așteptările cetățeanului și a societății românești”. Și cu toate că existau o serie de nemulțumiri cu privire la activitatea unor miniștri precum ministrul Economiei Adrian Câciu (PSD) și a ministrului Energiei Virgil Popescu (PNL), premierul a precizat că niciunul nu va fi remaniat.

Potrivit unor surse politice, premierul Ciucă își dorește stabilitate în Executiv, acesta fiind și motivul pentru care nu a propus nicio remaniere. Șeful Executivului a discutat despre acest subiect inclusiv cu președintele KLaus Iohannis.

Avertisment pentru miniștri

Aceleași surse mai au mai precizat pentru Ziare.com că premierul ar fi lansat și un avertisment către miniștri pentru a gestiona mai bine obiectivele obligatorii din PNRR. Ciucă ar fi precizat că membrii din Cabinetul său nu vor mai putea veni în ultimele zile înainte de termenele limită cu îndeplinirea jaloanelor prevăzute în PNRR.

Mai mult, sursele citate subliniază că această analiză a miniştrilor este „o notă de trecere, dar nimeni nu are un cec în alb”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News