Zeci de noi bugetari în Guvernul Ciucă. Servicii călduțe la stat apărute peste noapte

Duminica, 15 Mai 2022, ora 21:50 7289 citiri
Premierul Nicolae Ciucă bate noi recorduri privind numărul de bugetari din Executiv FOTO Facebook / Nicolae Ciuca

Numărul bugetarilor crește aproape continuu în Executivul de la București, după ce ministerul Cercetării și Digitalizării a dispus crearea a 87 de posturi noi, plus un nou post de subsecretar de stat.

Astfel, până înainte de Hotărârea de Guvern publicată la finalul lunii trecute, ministerul Digitalizării avea un număr maxim de 271 de posturi. Acesta a crescut cu 87 până la un total de 358 de posturi, adică o creștere de aproximativ 30%.

Mai mult, ministerul prevedea 4 posturi de secretar de stat și 2 posturi de subsecretari de stat, numărul lor fiind suplimentat cu încă un subsecretar.

Noii bugetari din minister vor fi distribuiți astfel:

- direcția gestiune și coordonare PNRR al României

- direcția tehnologia informației și transformare digitală,

- direcția comunicare, transparență și dialog social precum și prin reorganizarea unor direcții și înființarea unor noi structuri (direcția economică, direcția administrativ și achiziții, serviciul resurse umane și direcția juridică și relația cu parlamentul).

Una dintre principalele motivații ale ministerul Digitalizării pentru creșterea numărului de angajați este „să răspundă standardelor de organizare și funcționare a unei instituții cu rol deosebit de important în viitorul României și implementării PNRR al României și nu numai”:

Și Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea, a cerut dispunerea de noi posturi, ultimul fiind pentru un nou secretar de stat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii