Cum explică Rareș Bogdan absența lui Florin Cîțu de la întâlnirea Ciucă-Ciolacu-Zelenski. De ce a mers delegația României în Ucraina prin Polonia

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 08:21
6257 citiri
Cum explică Rareș Bogdan absența lui Florin Cîțu de la întâlnirea Ciucă-Ciolacu-Zelenski. De ce a mers delegația României în Ucraina prin Polonia
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au mers la Kiev fără Florin Cîțu FOTO Guvernul României

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan a explicat, marți seară, într-o intervenție la Digi24, de ce președintele Senatului, Florin Cîțu, nu a fost prezent alături de premierul Nicolae Ciucă, șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și ministrul de Externe Bogdan Aurescu la Kiev.

„Domnul președinte al Senatului, Florin Cîțu, fost președinte al PNL, avea deja o vizită programată și organizată. Ucraina este în plin război.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Nu poți modifica și interveni în aceste evenimente odată planificate. Faptul că la această vizită a participat președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Externe, un om extrem de important în contextul negocierilor din regiune, Bogdan Aurescu - un om cu mare experiență în relațiile internaționale – și președintele Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu, arată sprijinul României.

Domnul Florin Cîțu va fi prezent mâine (miercuri – n.red.) la Kiev. Vizita domniei sale va avea loc, sunt convins, la toate standardele anunțate înainte”, a declarat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul PNL a mai spus că „premierul și echipa domniei sale au considerat din rațiuni de securitate evident că este mult mai bine ca această vizită să fie anunțată abia după momentul în care ea va avea loc, tocmai pentru a nu trezi reacții ostile, grave, agresive din partea unei Rusii care se află în acest moment într-o agonie evidentă”.

„Domnia sa (Florin Cîțu – n.red.) a anunțat că va fi prezent. A avut și o discuție informală cu jurnaliștii acreditați la Senatul României. Sunt absolut convins că programul domniei sale nu se va schimba.

Oricât de mulți oficiali români de înalt nivel vor fi prezenți la Kiev, nu poate fi decât o dovadă că România sprijină, înțelege agresiunea rusă asupra Ucrainei suverane și independentă și de asemenea sprijină populația Ucrainei și oficialitățile de la Kiev. Deci nu este nimic rău că acolo se vor afla oficiali români chiar și două zile consecutiv sau se vor afla și alți oficiali români din partea altor partide politice”, a declarat Rareș Bogdan.

De asemenea, liberalul a spus că vizita de marți nu a fost anunțată din motive de securitate.

„Vă asigur că vizita premierului Ciucă și a președintelui Camerei Deputaților a fost pregătită cu săptămâni în urmă. A avut oameni care au fost prezenți acolo înainte cu câteva zile. Dacă vă uitați la masa prezentă, se află și unul dintre cei mai importanți cunoscători ai relațiilor din estul Europei. Vorbim aici de Iulian Chifu, fost consilier prezidențial, actual consilier pe politici externe al prim-ministrului.

Nu putea fi făcută o astfel de vizită cu surle și trâmbițe. Ea a fost făcută prin Polonia. Cei doi oficiali români au ajuns din Polonia”, a spus Bogdan.

Premierul Nicolae Ciucă, președintele PSD Marcel Ciolacu și ministrul de Externe Bogdan Aurescu au efectuat marți o vizită oficială în Ucraina. Ei au avut întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denis Șmihal, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Coaliția decide luni dacă susține candidați comuni la alegerile locale, unde sunt în funcție primari USR: ”Vrem să recâștigăm primăriile”
Coaliția decide luni dacă susține candidați comuni la alegerile locale, unde sunt în funcție primari USR: ”Vrem să recâștigăm primăriile”
Coaliţia de guvernare se reuneşte, luni, de la ora 11.00, pentru a definitiva candidaturile ce vor fi susţinute de ambele partide, la sectoarele Capitalei dar şi să stabilească dacă vor...
Gică Popescu a bătut la ușa lui Marcel Ciolacu. De ce s-a dus "Baciul" în audiență
Gică Popescu a bătut la ușa lui Marcel Ciolacu. De ce s-a dus "Baciul" în audiență
Președintele clubului Farul, Gică Popescu, a fost în audiență la Marcel Ciolacu, premierul României. Gică Popescu a discutat despre finanțarea acdaemiillor și a cluburilor de fotbal....
#nicolae ciuca, #marcel ciolacu, #kiev , #stiri Rares Bogdan