Premierul Nicolae Ciucă, în mesajul de Ziua Națională: „Eroii acestui an sunt românii care au muncit în această luptă dură cu virusul” VIDEO

Miercuri, 01 Decembrie 2021, ora 07:361090 citiri
Premierul Nicolae Ciucă, în mesajul de Ziua Națională: „Eroii acestui an sunt românii care au muncit în această luptă dură cu virusul” VIDEO
Premierul României, Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

„Pentru mine, eroii acestui an sunt românii, care, în ciuda crizei generate de pandemia de COVID-19 și a suferințelor, au muncit, au fost solidari, au făcut sacrificii și au depus zi de zi eforturi în această luptă dură cu virusul”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, în mesajul de Ziua Națională.

Premierul a arătat în mesajul său că 1 Decembrie 1918 va rămâne pentru totdeauna, în istoria poporului român, drept ziua triumfului idealului național: unitatea.

„Rostită pentru prima dată în Revoluția de la 1848 și săvârșită doar parțial la 1859, Marea Unire a avut loc după un lung șir de lupte, după nenumărate sacrificii umane și materiale.

Marea Unire a rezultat în urma exercitării dreptului la autodeterminare exprimat la Chișinău, Cernăuți și Alba Iulia. În mod democratic, s-a decis unirea Basarabiei, Bucovinei și a Transilvaniei cu România. Marea Unire este încununarea victorioasă a voinței românilor și rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României. O lecție despre perseverență și coeziune, care acum ne este deosebit de utilă și necesară. Doar printr-un efort comun vom putea depăși perioada dificilă pe care o traversăm”, a transmis Ciucă.

Premierul le-a mulțumit „în mod special și tuturor celor care fac parte din personalul medical și au luptat în linia întâi pentru a salva vieți și pentru limitarea efectelor pandemiei”.

„Dar, să nu uităm niciodată sacrificiile înaintașilor noștri, pe care îi cinstim cu respect și prin grija pentru absolut toți românii și pentru toate regiunile istorice ale României. Ne onorăm trecutul, cu speranța că lecțiile istoriei reprezintă un exemplu pentru fiecare dintre noi să luptăm pentru un viitor mai bun și mai prosper”, a mai transmis premierul.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News