Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi

Luni, 26 Septembrie 2022, ora 07:17
2970 citiri
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg la Kiev FOTO Hepta

Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, fac o vizită în Japonia, unde vor avea mai multe întâlniri oficiale şi vor participa la funeraliile de stat ale fostului premier nipon Shinzo Abe.

Potrivit programului anunţat de Guvern, Nicolae Ciucă are programată, luni, o întrevedere cu delegaţia Ligii parlamentare de prietenie Japonia-România, condusă de preşedintele Ichiro Aisawa, şi vizitarea sediului Dietei Japoniei. La aceasta va participa şi Marcel Ciolacu.

Ulterior, premierul Ciucă are o întrevedere bilaterală cu delegaţia Guvernului Japoniei, condusă de prim-ministrul nipon, Fumio Kishida, la Palatul Akasaka.

Premierul Nicolae Ciucă se va afla în Japonia de luni până miercuri, pentru a participa la funeraliile de stat ale fostului premier nipon Shinzo Abe, care ”a contribuit decisiv la începerea demersurilor necesare ridicării relaţiilor bilaterale dintre România şi Japonia la nivelul unui Parteneriat Strategic, în contextul vizitei istorice pe care a efectuat-o la Bucureşti în 2018, fiind primul premier nipon care a vizitat România”, a transmis Executivul.

”Japonia este unul dintre principalii parteneri din Asia ai României, atât în plan politic, cât şi în plan economic, şi există toate premisele pentru a transforma această îndelungă relaţie bilaterală, de peste un secol, într-o relaţie privilegiată la nivel de parteneriat strategic. Ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil, fiind un act politic oportun mai ales în contextul internaţional actual, dar şi un mod de a concretiza viziunea remarcabilă a fostului premier Shinzo Abe în materie de politică internaţională”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

În aceeaşi perioadă se află în Japonia şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Luni, preşedintele Camerei Deputaţilor va avea o întâlnire cu Fumio Kishida, prim-ministrul Japoniei, şi cu preşedintele Parlamentului Estoniei, Jüri Ratas.

Programul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, include şi o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Henrik Dam Kristensen, care va avea loc marţi. În aceeaşi zi, după ceremonia funerară de stat a fostului prim-ministru al Japoniei, delegaţia română va fi prezentă la Casa de oaspeţi a premierului Japoniei, pentru Greeting Occasion, unde vor fi întâmpinaţi de prim-ministrul Japoniei, Kishida Fumio, ministrul Afacerilor Externe japonez, Hayashi Yoshimasa, şi doamna Akie Abe, văduva fostului prim-ministru Shinzo Abe. Vizita oficială va continua miercuri, cu întâlnirea dintre reprezentanţii delegaţiei române şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Dieta Japoniei, Hosoda Hiroyuki. Aceasta va fi urmată de întrevederi cu prim-ministrul Republicii Coreea, Han Duck-soo, şi cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Slovenia, Urška Klakočar Zupančič.

Ce pregătește Nicolae Ciucă pentru Sebastian Burduja, care voia Primăria Capitalei: ”Cetăţenii l-au recomandat în sondaje"
Ce pregătește Nicolae Ciucă pentru Sebastian Burduja, care voia Primăria Capitalei: ”Cetăţenii l-au recomandat în sondaje"
După anunțurile PNL și PSD conform cărora nici Gabriela Firea și nici Sebastian Burduja nu vor candida din partea celor două partide la Primăria Capitalei, președintele PNL a găsit deja o...
Simion, acuzații grave spre Ciolacu privind interdicțiile de a intra în Moldova și Ucraina: ”Minte poporul român cu nerușinare”
Simion, acuzații grave spre Ciolacu privind interdicțiile de a intra în Moldova și Ucraina: ”Minte poporul român cu nerușinare”
Liderul partidului Alianţa pentru Unirea Românilor George Simion l-a acuzat pe prim-ministrul Marcel Ciolacu că a „'minţit cu neruşinare poporul român”, atunci când a „reciclat”...
#nicolae ciuca, #marcel ciolacu, #Japonia, #inmormantare, #Shinzo Abe Japonia , #politica interna
Comentarii