Nicolae Ciucă, despre cel mai negru scenariu al războiului: „Trebuie confirmat cu specialiștii militari”

Vineri, 20 Mai 2022, ora 13:12
4607 citiri
Nicolae Ciucă, despre cel mai negru scenariu al războiului: „Trebuie confirmat cu specialiștii militari”
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri, 20 mai, la Cluj, că specialiştii militari analizează în prezent mai multe scenarii privitoare la invazia Rusiei în Ucraina şi la evoluţia situaţiei.

"Există o serie întreagă de scenarii pe care specialiştii militari le au pe masă şi le analizează. Nu pot să spun, nu ştiu să vă spun acum care este cel mai negru scenariu, el trebuie discutat şi confirmat cu specialiştii militari", a spus Nicole Ciucă, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor referitoare la "cel mai negru scenariu" pentru România vizavi de războiul din Ucraina.

De asemenea, el a fost întrebat despre "atacuri înscenate" ale Rusiei în România, premierul precizând că ţara noastră face tot ce-i stă în putinţă, împreună cu ţările NATO, pentru a asigura securitatea zonei.

"Nu am astfel de informaţii. Până în acest moment nu am intrat în posesia unor astfel de date. Ceea ce vă pot spune este că prin măsurile pe care România le-a luat împreună cu celelalte ţări aliate, de consolidare a apărării şi descurajării pe Flancul estic, se confirmă măsurile prin care facem tot ceea ce ne stă în putinţă, astfel încât să asigurăm securitatea şi apărarea întregului spaţiu aliat şi, implicit, a teritoriului României", a menţionat Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, de europarlamentarul Daniel Buda şi de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Premierul Nicolae Ciucă a fost prezent, joi şi vineri, într-o vizită în judeţul Cluj. Printre altele, el a participat la un dialog local cu cetăţenii pe tema 'Europa începe în Transilvania: democraţie, educaţie şi tineret. Ce urmează după Conferinţa despre Viitorul Europei?', la care a fost prezent şi preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas, şi la conferinţa de lansare a iniţiativei ''Women in Tech', sub egida Innowave Summit 2022. De asemenea, prim-ministrul a vizitat câteva firme clujene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
De cine se teme Germania? Motivul pentru care refuză să trimită Ucrainei rachete Taurus
Fostul comandant al forțelor americane din Europa, Ben Hodges, a sugerat că Germania s-ar putea abține de la a sprijini pe deplin Ucraina prin furnizarea tuturor armelor necesare, inclusiv...
Depozit de combustibil din Rusia, în flăcări. A fost lovit de o dronă ucraineană
Depozit de combustibil din Rusia, în flăcări. A fost lovit de o dronă ucraineană
Guvernatorul regiunii Smolensk din vestul Rusiei a anunţat sâmbătă că o dronă ucraineană a lovit în timpul nopţii trecute un depozit de combustibil, provocând un incendiu, în timp ce un...
#nicolae ciuca, #razboi Ucraina, #scenarii , #stiri Nicolae Ciuca