Nicolae Ciucă, dispus „să se sacrifice” și să iasă în față la alegerile prezidențiale: „Dacă partidul îmi cere, voi candida”

Luni, 13 Noiembrie 2023, ora 07:16
3220 citiri
Nicolae Ciucă, dispus „să se sacrifice” și să iasă în față la alegerile prezidențiale: „Dacă partidul îmi cere, voi candida”
Liderul PNL, Nicolae Ciucă FOTO Facebook

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidenţiale va face acest lucru.

Nicolae Ciucă a fost întrebat duminică, la Prima News, dacă doreşte să ajungă preşedintele ţării.

„Sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal, partid cu blazon şi eu când le-am cerut oamenilor să ne angajăm în alegeri oamenii m-au întrebat, vă angajaţi cu noi? Şi am spus da. La Sinaia. Ăsta a fost dialogul. În momentul de faţă este o decizie neformalizată. Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida.

Într-un congres, într-un Consiliu Naţional, sunt forurile partidului care vor decide chestiunea aceasta. Ştiţi care este chestiunea. Eu am declarat şi mi se pare absolut normal să le spunem oamenilor, fraţilor, credeţi că are rost acum, mai este un an până atunci, să intrăm într-o competiţie care nu ştim cum se va termina? Are rost să declanşăm această campanie acum?”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă şi-a pus la bătaie funcţia în interiorul partidului pentru rezultatul alegerilor europarlamentare, preşedintele PNL a răspuns: „Nu am pus funcţia nimănui la bătaie, pentru că aici este o chestiune sigur, trebuie să ne stabilim nişte obiective”.

„Partidul Naţional Liberal la Sinaia şi-a propus să câştige alegerile. (…) Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile europarlamentare - 27%, zece europarlamentari. Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile prezidenţiale - 64% alegerile locale - 34,5%. Este adevărat s-a întâmplat pe un context, o scădere de zece procente, ceea ce nu se va mai întâmpla la alegerile următoare. Sunt convins că activul de partid care mă ascultă acum înţelege ceea ce vreau să spun”, a completat el.

Ciucă a mai fost întrebat dacă l-a informat pe Marcel Ciolacu înainte ca PNL să facă anunţul că va merge singur în alegeri.

„Am discutat. Discut cu Marcel Ciolacu dacă este nevoie şi de cinci ori pe zi. Şi ieri am discutat. Deci discutăm. Suntem responsabili de guvernarea ţării. Rolul nostru, al amândurora, este să guvernăm ţara. Ceea ce se întâmplă politic poate să aibă un viitor politic sau poate să nu aibă.

Noi ne-am asumat la Sinaia să mergem singuri în alegeri, să coagulăm dreapta din România, pentru că aşa mi se pare normal. Partidul Naţional Liberal este axa de dreapta a politicii din România. Oricine este deschis la proiectul nostru poate să vină să ni se alăture”, a mai transmis liderul PNL.

El a precizat cum s-ar putea oficializa candidatura sa la preşedinţia României.

„Trebuie să se discute în Biroul Politic Naţional, să se valideze cel puţin în Consiliu Naţional”, a precizat liderul PNL, care a adăugat că nu a fost stabilit un calendar în acest sens.

viewscnt

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#nicolae ciuca, #PNL, #candidat, #Presedintele Romaniei , #stiri Nicolae Ciuca