Klaus Iohannis, dupa inaugurarea unui nou comandament NATO in localitate Cincu: "Este important sa oferim securitate aliatilor si partenerilor nostri"

Joi, 23 Iulie 2020, ora 14:50
5673 citiri
Klaus Iohannis, dupa inaugurarea unui nou comandament NATO in localitate Cincu: "Este important sa oferim securitate aliatilor si partenerilor nostri"
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, si seful Statului Major al Apararii, general-locotenent Daniel Petrescu, au participat, joi, 23 iulie, la ceremonia de infiintare a Comandamentului Corpului Multinational Sud-Est (MNC-SE), care are loc la Centrul National de Instruire Intrunita (CNII) "Getica" din localitatea brasoveana Cincu.

Exercitiul, la care au participat aproximativ 1.000 de militari si peste 200 mijloace tehnice, are ca scop perfectionarea procesului de integrare a capabilitatilor militare pentru executarea sincronizata a unor actiuni complexe. Exercitiul isi propune, totodata, verificarea starii de operativitate a structurilor din subordine, fara parcurgerea etapelor de planificare obisnuite pentru organizarea unui exercitiu la acest nivel, si urmareste ca, in termen de cinci zile de la notificare, structurile din subordine sa fie in masura sa-si demonstreze capacitatea de lupta in context interarme, multi-domeniu si intrunit, precizeaza Ministerul Apararii.

"In primul rand, dati-mi voie sa spun felicitari tuturor militarilor care au fost implicati in organizarea si punerea in practica a acestui exercitiu, un exercitiu care ne-a demonstrat ca Armata noastra se poate pregati in orice conditii si poate sa aiba rezultate dintre cele mai bune.

A fost un exercitiu impresionant si nota deosebita a fost data de faptul ca a fost un exercitiu cu alarmare intr-un termen scurt. Totusi, impresionant cum au reusit fortele sa lucreze impreuna. Se vede ca de la comanda pana la executie lucrurile functioneaza foarte bine.

Vreau sa mentionez ca a fost un moment special acela cand am inmanat drapelul noii unitati cu statut NATO, Comandament de Corp Multinational de Sud-Est. Este o unitate noua si, dupa cum stim, o unitate militara prinde viata in momentul in care primeste drapelul. Acest lucru s-a intamplat astazi, aici, in poligonul de la Cincu.

Aceasta unitate a fost propusa de noi in 2018. Ideea a fost agreata imediat de toti ceilalti aliati si iata ca, dupa putin timp deja, aceasta unitate va functiona in Romania.

Acest exercitiu de astazi si predarea drapelului unitatii NATO dovedesc ca pentru Romania este, sigur, important sa fie parte din NATO ca sa fie aparata, dar, in acelasi timp si cu aceeasi valenta, este important sa oferim securitate aliatilor si partenerilor nostri.", spus Klaus Iohannis in cadrul ceremoniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Exercițiu militar la Tulcea. Participă forţele terestre, aeriene şi navale
Exercițiu militar la Tulcea. Participă forţele terestre, aeriene şi navale
Ministerul Apărării organizează începând de joi, 18 aprilie, un exerciţiu de instruire cu termen scurt de notificare, în judeţul Tulcea, la acesta participând militari din Forţele...
Trei avioane de luptă F-16 donate de Olanda au ajuns în România. Miniștrii Apărării din cele două țări au luat parte la un zbor demonstrativ
Trei avioane de luptă F-16 donate de Olanda au ajuns în România. Miniștrii Apărării din cele două țări au luat parte la un zbor demonstrativ
Cele trei avioane de luptă F-16 donate de Olanda României au ajuns miercuri, 17 aprilie, la baza militară de la Fetești. La bordul acestora s-a aflat și ministrul Apărării, Angel...
#Iohannis, #MApN, #nicolae ciuca , #ministrul Apararii