Interimatul lui Nicolae Ciucă la Apărare a ajuns pe masa lui Iohannis. Ce spun liberalii despre trocul între ministere SURSE

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 15:30 3733 citiri
Premierul Nicolae Ciucă va asigura interimatul la Apărare FOTO Facebook / Guvernul României

Demisia ministrului Apărării Vasile Dîncu a ajuns luni, 24 octombrie, pe masa președintelui Klaus Iohannis. Odată cu aceasta se regăsește și propunerea ca Nicolae Ciucă să asigure interimatul până la numirea unui nou ministru, au transmis surse guvernamentale pentru Ziare.com.

Administrația Prezidențială a confirmat că Nicolae Ciucă va asigura interimatul la Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit surselor citate, PNL a cerut social-democraților să facă o nominalizare cât mai rapidă asupra unui nou ministru. Totodată, liberalii exclud orice formă de troc politic între ministere ori vreo rocadă, adaugă sursele Ziare.com.

Ministrul Apărării Vasile Dîncu și-a anunțat luni dimineață demisia din funcție. Acesta a adăugat într-un mesaj pe Facebook că l-a anunțat pe premierul Nicolae Ciucă despre această decizie, și că o motivează „gestul meu prin perspectiva imposibilităţii colaborării cu Preşedintele României, comandantul suprem al Armatei”.

„Consider necesară retragerea mea din această funcţie pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie şi programele care necesită fluiditate pe întreg lanţul de comandă şi pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcţionarea optimă a Ministerului Apărării Naţionale şi a Armatei Române”, a adăugat Dîncu.

Ca urmare a demisiei lui Dîncu, PSD se reunește de urgență luni seară, de la ora 18.00, pentru a dezbate noua strategie politică.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News