Guvernul Ciucă se reunește, joi, în prima şedinţă de la învestirea în Parlament

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 17:241218 citiri
Guvernul Ciucă se reunește, joi, în prima şedinţă de la învestirea în Parlament
Nicolae Ciucă, premierul României FOTO Gov.ro

Guvernul condus de Nicolae Ciucă se reunește joi, 25 noiembrie, în prima şedinţă de după învestirea în Parlament.

Potrivit Biroului de presă al Executivului, prima reuniune guvernamentală a Cabinetului Ciucă este programată să se desfăşoare joi, începând cu ora 18,15.

Membrii Guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă au depus jurământul de învestitură, joi, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni.

"N-a fost simplu. Cred că nu-şi imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliţie să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii - şi mai mari, şi mai mici - pentru a găsi punctele comune şi pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi", a afirmat şeful statului după jurământul de învestitură al membrilor noului Executiv.

Totodată, le-a transmis un mesaj membrilor Guvernului.

"Aşteptările sunt mari. Românii aşteaptă să vă apucaţi şi să rezolvaţi problemele pe care le-aţi enunţat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize, lumea s-a săturat de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livraţi", a afirmat Iohannis.

Plenul Parlamentului a acordat votul de încredere Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă cu 318 voturi "pentru" şi 126 voturi "împotrivă".

Sursa:AGERPRES
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News