Măsuri pentru sprijinirea populației, aprobate de Guvern. Ce alte hotărâri a anunțat premierul Nicolae Ciucă

Vineri, 25 Martie 2022, ora 11:06
5312 citiri
Măsuri pentru sprijinirea populației, aprobate de Guvern. Ce alte hotărâri a anunțat premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a făcut mai multe anunțuri în deschiderea ședinței de Guvern FOTO Facebook / Guvernul Româniai

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că în şedinţa Executivului de vineri, 25 martie, va fi aprobată Hotărârea de Guvern prin care vor fi consolidate măsurile luate pentru sprijinirea populaţiei, în faţa scumpirilor facturilor la energie.

Astfel, 50% din dividendele Nuclearelectrica şi Romgaz va reveni statului iar celalaltă jumătate va fi folosită pentru investiţii, a spus şeful Executivului.

”Astfel, pentru companiile Nuclearelectrica şi Romgaz, Guvernul va stabili ca 50% din dividende să revină statului, iar celalaltă jumătate să poată fi folosită pentru investiţii în extracţiile offshore şi pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă”, a mai declarat Ciucă.

Totodată, premierul a mai explicat în deschiderea ședinței de Guvern că azi va fi aprobat acordul privind acordarea ajutorului nerambursabil de 100 de milioane de lei, pentru Republica Moldova.

Ciucă a spus că Acordul este principalul element de sprijinire a eforturilor Republicii Moldova de dezvoltare durabilă.

Premierul a mai anunţat decizia NATO de înfiinţare a unui grup de luptă, pe teritoriul României, un demers pe care ţara noastră l-a făcut cu mult timp în urmă, şi anume ca măsurile de descurajare pe Flancul de est să fie cât mai echilibrate şi în măsură să asigure securitatea pe întreg flancul.

A doua decizie de ieri, de la Bruxelles, este de revedere a elementelor conceptuale, astfel încât NATO să fie în măsură să pregătească descurajarea pe termen lung, concenpt care va fi discutat la summit-ul de la Madrid, a spus acesta.

”Au fost discutatele elementele de consolidare a sprijinului partenerilor NATO şi în consecinţă putem spune că au fost luate decizii care să garanteze tot ceea ce măsuri pentru securitatea cetăţenilor”, a completat premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriză! De ce l-a sunat Klaus Iohannis pe Recep Erdogan: „Am avut o discuție foarte bună!"
Surpriză! De ce l-a sunat Klaus Iohannis pe Recep Erdogan: „Am avut o discuție foarte bună!"
Klaus Iohannis se vrea secretar general NATO, în locul lui Jens Stoltenberg, dar favorit pentru această funcție ar fi premierul Olandei, Mark Rutte. Oficialul de la Palatul Cotroceni a auzit că...
Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioanele de luptă ale NATO au fost mobilizate după ce Rusia a lansat atacuri masive cu rachete cu rază lungă de acțiune asupra Ucrainei în noaptea de joi spre vineri, 19 aprilie....
#nicolae ciuca, #sedinta de guvern, #premierul Romaniei, #ajutor energie, #ajutor caldura, #ajutoare autoritati, #Republica Moldova, #NATO , #stiri Nicolae Ciuca