Ciucă despre MIG-urile alimentate cu kerosen de proastă calitate: ”Nu cunosc subiectul. Nu cred că pentru că nu ar zbura”

Miercuri, 05 Octombrie 2022, ora 18:49 3584 citiri
Avion MIG 21

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că nu cunoaşte cazul aeronavelor MIG care ar fi fost alimentate cu kerosen de proastă calitate, dar a menţionat totodată că nu crede că şi-ar permite cineva ”să se joace cu un astfel de subiect”.

Întrebat ce părere are despre cazul aeronavelor MIG care au fost alimentate cu combustibil de proastă calitate, premierul a spus că nu are informaţii despre acest subiect.

Cu scuzele de rigoare, nu cunosc subiectul şi nu pot să îl comentez. Acum vă aud pentru prima dată. Nu cred că poate fi vorba de combustibil de proastă calitate, pentru că nu ar zbura. Nu cred că poate să îşi permită cineva să se joace cu un astfel de subiect”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Armata Română a fost înșelată cu trei vapoare pline cu kerosen de proastă calitate, după cum reiese din motivarea Curții de Apel Ploiești în dosarul prin care celor doi inculpați din dosar le-a fost ridicat controlul judiciar. Prejudiciul final adus Armatei Române ar fi de peste 30 de milioane de lei, adică mai bine de 6,5 milioane de euro.

Conform gândul.ro, care a prezentat informațiile în exclusivitate, în motivarea menținerii sechestrului pus pe averea unei femei, judecătorii Curții de Apel Ploiești au explicat întregul mecanism al afacerii prin care Ministerul Apărării Naționale a fost prejudiciat cu suma menționată, iar mai multe avioane de vânătoare s-au stricat și au avut nevoie de reparații la Aerostar Bacău.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News