Sfatul unuia dintre cei mai importanți manageri din România pentru generalul Ciucă în formarea guvernului. „Nu se vor duce să guverneze pentru căpătuială”

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 23:19
7550 citiri
Sfatul unuia dintre cei mai importanți manageri din România pentru generalul Ciucă în formarea guvernului. „Nu se vor duce să guverneze pentru căpătuială”
Nicolae Ciucă, premierul desemnat FOTO Hepta

Dragoș Damian, directorul general al Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, îi propune luni, 25 octombrie, generalului Nicolae Ciucă să alcătuiască o echipă de miniștri din directorii celor mai mari firme din fiecare domeniu. Potrivit lui Dragoș Damian, o asemeena decizie ar avea mai multe avantaje ar fi una dintre ultimele speranțe pentru o guvernare competentă.

„Domnule General Nicolae Ciucă, ce ziceți de un astfel de line-up la Guvern: La Economie, directorul general din top 3 cei mai mari angajatori, La Finanțe, directorul financiar, la Munca, directorul de resurse umane.

La Agricultură, șeful din top 3 cele mai mari ferme agricole sau zootehnice. La Sănătate, seful din top 3 cele mai mari spitale publice sau rețele private. Și așa mai departe, pentru portofoliile care vor avea de luptat cu crizele din economie și sănătate. Lașați la o parte politicienii cu ego-uri supradimensionate și candidații pe care aceștia vi-i propun. Gândiți-vă vă rog o clipă la o astfel de soluție - veți rezolva dintr-un mutare o sumedenie de probleme.

Prima desigur, specialiștii care s-ar califica pentru line-up-ul de mai sus sunt supracalificati, ar știi ce să facă chiar de la început.

O alta veste buna este că nu se vor duce să guverneze pentru căpătuială, sunt deja oameni realizați, și nu își vor angaja rudele și pilele, pentru că au învățat că daca vrei să faci perfomanta ai nevoie în echipa de cei mai buni oameni.

Și nu în ultimul rand, daca văd că nu sunt lașați să livreze cele asumate în planul de guvernare nu vor ezita să își dea demisiile, în loc să arda gazul de pomana, să ia salariu de bugetar sau să se dezvinovățească la televizor că nu e din vina lor ce s-a întâmplat…. Alta cultura, alta educație.

O astfel de mutare nu urmărește “privatizarea” guvernării, ci aducerea în Guvern a unor specialiști care crează în organizațiile pe care le conduc valoare adăugată, care lipsește în leadership-ul României. După ineficienta sau eșecul lamentabil a sute de miniștri numiți politic în ministere cheie probabil ar trebui consfiintit prin Constituție că doar specialiști care au condus minim 5 ani o organizație de cel puțin 500 de oameni se poată fi numiți pe post de ministru, secretar de stat sau director în Guvern. Pentru ministru stacheta probabil trebuie ridicata mai sus, organizații de 1000-2000 de oameni, diverse și complexe. Este un clișeu, din păcate neînțeles de clasa politica care vrea să conducă Romania, că un lider, indiferent că este militar sau civil, nu poate conduce daca nu cunoaște nevoile oamenilor din subordine; pur și simplu pierde legătură cu lumea reală.

Domnule General, sunt foarte mulți romani, fară culoare și interese politice, care s-au saturat să fie văzuți ultimii nu numai din UE, ci și din clasamentele internaționale. Sunt din nou din ce în ce mai mulți romani care se pregătesc să își trimiță copii în străinătate pentru că nu mai au încredere în cei care ratează program după program de guvernare. Suntem obosiți să facem știri pe CNN, Deutsche Welle și Al Jazzera, și lumea să se uite în jos la noi. Sunt din ce în ce mai mulți romani care își spun că un pic de militarizare a României poate fi de folos – pentru că s-a dovedit de folos în pandemie, în administrarea vaccinării și în scoaterea unor spitale din crizele de management. “Armata este ultima carte pe care o joaca o Națiune” este un adevăr rostit odată în război, chiar daca de un general controversat. Dar daca nu aduceți lângă Primul Ministru un line-up în zona economica care să profesionalizeze guvernarea, mă tem că speranțele noastre se vor prăpădi împreună cu guvernul pe care îl veți conduce”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
#Nicolae ciuca premier, #guvern, #PNL, #politica , #stiri Nicolae Ciuca