Ciucă oferă asigurări privind menţinerea fiscalităţii în 2024: ”Orice intervenţie în momentul de faţă bulversează absolut orice”

Miercuri, 22 Noiembrie 2023, ora 11:41
1229 citiri
Ciucă oferă asigurări privind menţinerea fiscalităţii în 2024: ”Orice intervenţie în momentul de faţă bulversează absolut orice”
Liderul PNL, Nicolae Ciucă FOTO Facebook

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat miercuri, la Foreign Investors Summit 2023, că se va menţine fiscalitatea n 2024. El a precizat că a avut discuţii în coaliţie şi este o linie peste care PNL nu poate să treacă, şi că i-a transmis premierului Ciolacu şi liderilor PSD că ”orice intervenţie în momentul de faţă pe fiscalitate bulversează absolut orice şi pulverizează încrederea ce s-a realizat între mediul de afaceri şi decidenţii politici”.

”Pentru că am vorbit despre stabilitate, predictibilitate şi de încredere, vreau să fac o menţine absolut necesară. Cred că aşteptaţi de la noi un angajament ferm vizavi de ceea ce înseamnă menţinerea fiscalităţii pentru anul 2024. Am avut discuţii în coaliţie, este o linie peste care Partidul Naţional Liberal nu poate să treacă, şi am discutat cu liderii Partidului Social Democrat, cu premierul Marcel Ciolacu şi am explicat că orice intervenţie în momentul de faţă pe fiscalitate bulversează absolut orice, speranţa noastră de dezvoltare economică, o dispersează, efectiv, pulverizează încrederea ce s-a realizat între mediul de afaceri şi decidenţii politici. Motiv pentru care nu se va întâmpla ca fiscalitatea să fie modificată în 2024”, a spus Nicolae Ciucă în intervenţia sa.

Preşedintele PNL a spus că, aşa cum a discutat în întâlnirile anterioare şi reprezentanţii investitorilor străini şi cu reprezentanţii sectorului de business, patronatului din România, pentru îndeplinirea jalonului din PNRR, care urmează să facă obiectul unei decizii pentru anul 2025, va fi nevoie de dialog.

”Dar nu un dialog pe marginea a două săptămâni de zile sau trei săptămâni de zile ci un dialog aşezat, de durată, care să analizeze toate detaliile legate de ceea ce va însemna un nou Cod Fiscal, care nu va produce efecte pentru un an de zile sau pentru doi ani de zile ci este un Cod care trebuie aşezat, pentru a putea să producă efecte pe termen mediu şi lung”, a completat Ciucă.

”Nu putem să mergem doar pe beneficii pentru o anumită categorie socială, nu putem să continuăm să adâncim disparităţile existente în momentul de faţă”, a mai spus preşedintele PNL.

Ciucă a menţionat că ”este absolut necesar ca toate măsurile care se iau să producă efecte pentru toată lumea, să producă efecte şi pentru bugetul de stat, să producă efecte şi pentru mediul de business. şi pentru pensionari, şi pentru clasa de mijloc”.

”Este absolut necesar să asigurăm acest echilibru al măsurilor astfel încât să ţinem totuşi cont că singura modalitate prin care putem să asigurăm şi să colectăm resurse la buget, să avem de unde să asigurăm tot ceea ce ţine de măsurile sociale există o singură soluţie, investiţiile. Banii sunt singurii care aduc bani, nu ştiu altă formulă prin care putem să aducem bani la buget, bani înseamnă investiţii”, a mai precizat Ciucă.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#nicolae ciuca, #mediu afaceri Romania, #modificari fiscale 2024 , #stiri Nicolae Ciuca