Cine sunt parlamentarii care au votat împotriva guvernului Ciucă. Au fost înregistrate 128 de voturi "contra"

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 13:51 11944 citiri
Rezultatul votului nu a fost surprinzător FOTO Ziare.com / Iulian Bîrzoi

Executivul condus de Nicolae Ciucă a trecut fără emoții de votul din Parlament, deși a primit 128 de voturi „împotrivă”.

Cea mai mare parte a voturilor contra a venit din tabăra USR, dar o parte au fost furnizate și de liberali.

Guvernul condus de Nicolae Ciucă a trecut joi, 25 noiembrie, de votul de învestitură din cadrul Parlamentului României. Chiar înainte de finalizarea oficială a votului, atât membrii PSD cât și cei PNL nu păreau îngrijorați și se îmbrățișau.

318 parlamentari au votat „pentru”, iar 126 „împotrivă”. Marea majoritate a voturilor care au fost împotriva învestirii au venit din partea USR, care numără 80 de parlamentari.

Pe lângă aceștia, o serie de voturi au venit și din partea taberei de dizidenți a lui Ludovic Orban. Acesta are alături foști membri cu greutate din PNL, precum Violeta Alexandru sau Ionel Dancă, care au răspuns prezent și au votat împotriva lui Nicolae Ciucă. Tabăra lui Orban numără în jur de 18 parlamentari.

A treia sursă de voturi anti-Ciucă a fost AUR. Membrii parlamentari ai partidului au anunțat încă de la început că vor vota împotrivă. Formațiunea numără aproximativ 40 de aleși.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News