Cât va dura guvernarea liberalilor cu PSD. Analist: „PNL a ieşit şifonat din coaliţia cu PSD. Nu mi se pare că pesediştii sunt convinşi că va dura”

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 22:03 3303 citiri
Nicolae Ciucă a primit sarcina de a conduce noul guvern PNL-PSD-UDMR FOTO Hepta

Analistul politic Cristian Pârvulescu a declarat, marţi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că Partidul Naţional Liberal iese şifonat din această coaliţie cu PSD şi a precizat că pentru preşedintele Klaus Iohannis, această construcţie este ”un pariu pe care îl face pentru 2023”, pentru că îşi doreşte o majoritatea constituţională. Politologul a mai arătat că nu i se pare că cei de la PSD sunt convinşi că această formulă va dura, şi cel mai probabil vor intra în Opoziţie înainte de alegeri, obligându-i pe liberali să îi dea afară de la guvernare.

PNL va ieşi şifonat, iese şifonat, pentru că nu ştim când se va termina criza internă”, a spus Pârvulescu, arătând că în conducerea PNL, majoritatea nu dorea alianţă cu PSD, iar cei care nu s-au prezentat au făcut-o pentru că votau împtorivă, şi ar fi încurcat lucrurile şi nu ar fi vrut să transmită un mesaj negativ către preşedintele Klaus Iohannis, care a susţinut această majoritate.

”Partidul iese scindat. În momentul de faţă nu mai numărăm decât 7-8 membri ai fostului PNL în actuala conducere a PNL, având şi sciziunea grupului Orban”, a spus Cristian Pârvulescu, afirmând că ”este pariul pe care preşedintele Klaus Iohannis îl face pentru 2023”.

Potrivit analistului politic, fuziunea PDL-PNL nu a reuşit niciodată. Pârvulescu a mai spus că, din punctul său de vedere, cei de la PSD nu cred că această coaliţie va funcţiona pe perioada pentru care au făcut acordul.

”Nu mi se pare că pesediştii sunt convinşi că va dura. PSD a folosit perfect această opoziţie, s-a poziţionat mereu înainte de alegeri în Opoziţie şi a câştigat. Îi vor obliga pe liberali să îi dea afară”, a spus el.

Despre explicaţia pentru care preşedintele a dorit alianţa cu PSD, Pârvulescu a spus că s-a întrebat şi el, şi scuza pare că acesta îşi doreşte o majoritatea constituţională, pentru a face reforme.

”Într-un moment în care reacţia faţă de autorităţi este ostilă, nu cred că o reformă constituţională este posibilă. Ne jucăm cu focul, pentru că un referendum riscă să se transforme într-un plebiscit la adresa preşedintelui”, a mai spus Pârvulescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News