O nouă rundă a numirilor de prefecți. Guvernul a făcut schimbări proaspete în rândul reprezentanților din teritoriu

Vineri, 11 Februarie 2022, ora 23:11 3184 citiri
Premierul Nicolae Ciucă a semnat noi numiri de prefecți și subprefecți FOTO Facebook / Guvernul României

Patru prefecți și trei subprefecți au fost numiți de guvern în fucție după o ședință a Executivului.

Astfel, au fost eliberați din funcție prefecții Nechifor Dan (Botoșani), Gâfu Cristian (Caraș-Severin), Emilia Paraschivescu (Teleorman) și Sebastian Fârtat (Vâlcea). Înlocuit a fost și Bodnar Attila Iosif, subprefectul din Caraș-Severin.

Prefectul Botoșaniului Dan Nechifor și-a depus vineri, 11 noiembrie, mandatul VIDEO Youtube/ BotoșăneanulTV

În locul celor din urmă au fost numiți pentru funcția de prefect Cornilă Sorin (Botoșani), Ioan Dragomir (Caraș-Severin), Epure Haralambie (Teleorman) și Mihai Oprea (Vâlcea). În ce privesc subprefecții, Guvernul i-a numit ca reprezentanți în teritoriu pe Gâfu Cristian (Caraș-Severin), Alin Cozma (Caraș-Severin) și Crina Fiorela (Maramureș).

În ce privește situația de la București, cu toate că funcția este revendicată de către un reprezentant al PSD, aceasta este deținută în continuare de către un liberal. Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a explicat că încă nu a fost luată o decizie privind această funcție.

La sfârșitul anului trecut, Ziare.com a scris că cele mai mari șanse pentru această funcție le are Alexandru Hazem Kansou, un apropiat al Gabrielei Firea, și fost consilier PNL.

Conform unor surse politice, la finalul lunii noiembrie ministrul Muncii Gabriela Firea a insistat ca Alexandru Hazem Kansou, fost director general al STB în mandatul lui Firea ca primar să fie noul prefect al Capitalei. Kansou s-a făcut remarcat în februarie 2020, după ce a fost exclus din PNL, alături de un alt consilier general, de către președintele liberalilor din București de atunci, Violeta Alexandru, după ce cei doi au votat bugetul Capitalei propus de Gabriela Firea. Imediat după acel moment, fostul director STB Andrei Creci a primit o funcție de conducere în primăria Capitalei ca director general al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov, în timp ce Kansou era răsplătit de Firea cu șefia STB.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News