Nicolae Ciucă a cerut PSD să nu mai vină cu ”propuneri inflaţioniste”. Premierul, nemulțumit în ședința coaliției

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 19:52 3567 citiri
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă, le-a solicitat celor din PSD, în şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare, să nu mai vină cu propuneri inflaţioniste, referindu-se la afirmaţiile acestora privind creşterea salariilor şi pensiilor.

Ciucă şi-a exprimat nemulţumirea faţă de declaraţiile şi insistenţa social-democraţilor pe subiectul creşterii salariilor şi pensiilor, în absenţa unor cifre şi a unor proiecţii referitoare la bugetul pe 2023, numind ”inflaţioniste” propunerile PSD, au spus sursele participante la şedinţă.

Solicitarea adresată colegilor de coaliţie vine în condiţiile în care chiar luni, la Iaşi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a afirmat că PSD lucrează la un program de sprijin pentru cetăţeni pentru iarna viitoare, el afirmând că pensiile ar trebui majorate cu minim 10 la sută de la 1 ianuarie, dar în acelaşi timp este necesară şi o creştere a salariului minim brut.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum s-a discutat în coaliţie şi cum a afirmat de fiecare dată, să susţină creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiilor, însă datele vor fi făcute publice doar după ce va fi disponibila proiecţia de buget pe anul 2023.

”Am susţinut de la început că trebuie să ne îngrijim astfel încât să ne aliniem la această decizie. Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, aşa cum am discutat în coaliţie şi cum am afirmat de fiecare dată, să susţinem creşterea salariului minim şi, desigur, a pensiilor, doar că aceste date, aşa cum este şi normal şi responsabil, vor fi făcute publice după ce vom avea proiecţia de buget pe anul 2023”, a spus premierul.

Întrebat dacă este posibil să există o majorare şi a salariului minim şi a pensiilor, premierul Nicolae Ciucă a spus: ”Este cât se poate de posibil, există voinţa politică, atât a PNL cât şi a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”.

Şedinţa coaliţiei a inceput la 17.00 având pe ordinea de zi discuţii privind energia şi agricultura.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News