Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Ursula Von der Leyen. Sancțiunile impuse Rusiei și aderarea Republicii Moldova la UE, pe agenda discuțiilor

Marti, 31 Mai 2022, ora 23:46 2048 citiri
Ursula Von der Leyen și Nicolae Ciucă FOTO Facebook / Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit marți, 31 mai, cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

Potrivit unui comunicat transmis de PNL, în cadrul întâlnirii, Ciucă şi-a exprimat aprecierea pentru efortul ”constant şi susţinut” al Comisiei Europene pentru asigurarea coordonării şi unităţii la nivelul Uniunii Europene.

”Totodată, preşedintele PNL şi-a exprimat susţinerea şi pentru implementarea rapidă a celui de-al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse şi a condamnat cu fermitate războiul de agresiune declanşat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei”, precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului amintit, premierul a subliniat eforturile depuse de autorităţi, dar şi de societatea civilă în gestionarea refugiaţilor din Ucraina şi a exprimat aprecierea României faţă de eforturile Comisiei Europene de a sprijini statele care joacă un rol important în gestionarea acestei situaţii.

”În acest sens, România salută sprijinul Comisiei Europene în accesarea fondurilor disponibile la nivel european prin Fondul pentru azil, migraţie şi integrare şi Fondul pentru gestionarea frontierelor şi viză”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, liderul liberal a subliniat importanţa emiterii de către Comisia Europeană a unei opinii pozitive privind Republica Moldova, care să recunoască perspectiva sa europeană şi să recomande statutul de candidat la aderare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News