Nicolae Ciucă anunță că România și-a atins toate țintele strategice la summitul NATO: ”Nu a fost niciodată mai sigură în fața unor amenințări directe”

Joi, 30 Iunie 2022, ora 22:32 1491 citiri
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Facebook / Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a transmis joi, 30 iunie, că țara noastră şi-a atins toate ţintele strategice la Summitul NATO de la Madrid.

Șeful guvernului a subliniat că România ”nu a fost niciodată mai sigură în faţa unor ameninţări directe şi persistente derulate în vecinătatea sa imediată”.

Conceptul Strategic al Alianţei consemnează faptul că Marea Neagră este zonă de interes Strategic al NATO. Rusia este definită ca principala ameninţare la adresa securităţii euroatlantice şi, în consecinţă, NATO consolidează, pe termen lung, postura aliată de descurajare şi apărare pe Flancul Estic. Ca parte a întăririi posturii NATO pe Flancul Estic, NATO consemnează proiectul de a amplasa o prezenţă terestră substanţială şi persistentă, întărirea apărării aeriene şi antirachetă, pre-poziţionarea de echipamente militare şi îmbunătăţirea infrastructurii pentru asigurarea întăririlor, aspecte deosebit de importante pentru România. Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunţat prezenţa suplimentară americană în România, prin dislocarea unui Comandament la nivel de brigadă de luptă în ţara noastră. Salutăm această contribuţie care marchează consistenţa Parteneriatului Strategic România - SUA”, se arată în mesajul postat de Ciucă pe pagina de Facebook a guvernului.

El a salutat, de asemenea, anunţul preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, privind amplasarea unei prezenţe militare NATO pe termen lung în România.

Grupul de Luptă înfiinţat în România poate fi crescut de la nivel de batalion, cum este stabilit în prezent, la nivel de brigadă - dacă situaţia de securitate o va impune. Salutăm şi anunţul preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, care a luat decizia de a amplasa în România o prezenţă militară pe termen lung în cadrul NATO, o brigadă care poate fi activată în caz de nevoie. România nu a fost niciodată mai sigură în faţa unor ameninţări directe şi persistente derulate în vecinătatea sa imediată”, a precizat Ciucă, potrivit sursei amintite.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News