Ciucă susține că ştie să gătească sarmale şi să facă pâine. Cum își va petrece Crăciunul liderul PNL

Miercuri, 20 Decembrie 2023, ora 13:28
2760 citiri
Ciucă susține că ştie să gătească sarmale şi să facă pâine. Cum își va petrece Crăciunul liderul PNL
Președintele PNL ,Nicolae Ciucă FOTO: Facebook/Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL a declarat miercuri, 20 decembrie, că ştie să gătească sarmale olteneşti şi să facă pâine.

Liderul PNL a mai mărturisit că de Crăciun va fi împreună cu familia şi nepoţelele.

”Sunt cu familia, în fiecare an am fost cu familia, mai ales acum avem o familie largită, avem două nepoţele, trebuie să ne bucurăm de puţinul timp pe care îl avem liber în această perioadă şi nu cred că există o sursă de energie pentru un om de vârsta noastră, decât atunci când eşti în preajmă şi faci micile plăceri ale copiilor”, a spus liderul PNL, într-un interviu la DcNews, despre planurile pentru sărbători.

Întrebat dacă va găti împreună cu soţia sa, Nicolae Ciucă a afirmat că ştie să facă sarmale olteneşti.

”Ştiu să fac sarmale olteneşti. În Oltenia, în afară de varză când se împachetează carnea în foile de varză, mai există nişte ardei ardei roşii oltenii le spun raci, pentru că sunt roşii, care se usucă la streaşina casei după ce se culeg şi se lăsă se usucă şi se păstrează acolo. Când se fac sarmale, se opăresc în apă, li se scot seminţele şi se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale şi se pun printre sarmale. Sunt uşor picanţi şi dau şi un gust aparte la sarmale. Aşa se fac sarmalele”, a povestit Ciucă. Preşedintele PNL a recunoscut că nu ştie să facă cozonac dar îi place să facă pâine. ”Îmi place să fac pâine, îmi place să frământ aluatul, ca atunci când primeşti o problemă şi trebuie să începi să frămânţi, o întorci pe toate părţile, o răsuceşti, o amesteci, până la urmă să iasă o pâine bună sau o soluţie bună”, a spus el.

Liderul PNL a mai afirmat că merge în dimineaţa de Crăciun la Biserică.

”Încurajez pe toată lumea să meargă la biserică, este locul unde ne întâlnim cu comunitate, este locul unde putem să mai stăm de vorbă. (..) În plus, este foarte importantă predica preoţilor, iar preoţii cu har ne fac să înţelegem mai bine tot ceea ce se citeşte din Evanghelie duminica. Nu strică să ne apropiem de Dumnezeu şi să înţelegem că de acolo vine rostul nostru”, a spus Ciucă.

El a mai povestit că a participat la serbarea nepoatei sale. ”Am avut privilegiul să particip la prima ei serbare şi să o văd pe genunchiul lui Moş Crăciun pe care îl aştepta de mult, bucuria ei a fost fericirea noastră, că am putut să particip, pentru mine unul care nu am avut această ocazie să particip la momentele astea ale fiului meu”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă va fi pe post de moş Crăciun pe 24 seara, Ciucă a răspuns: ”Voi fi pe post de orice, pentru ele”.

Care este cea mai bună pâine pe care o putem mânca, potrivit unui medic gastroenterolog. „Ideal ar fi să o facem în casă”
Care este cea mai bună pâine pe care o putem mânca, potrivit unui medic gastroenterolog. „Ideal ar fi să o facem în casă”
Un român mănâncă, în medie, peste 80 de kilograme de pâine pe an, arată datele Institutului Național de Statistică publicate în vara lui 2023. Roxana Voica, medic specialist...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#nicolae ciuca pnl, #declaratie, #craciun, #familie, #sarmale, #paine , #stiri Nicolae Ciuca