Un primar din Iasi elogiaza comunismul pe Facebook: "Ceausescu v-a facut oameni mari. Odata cu el, a fost impuscat intregul popor"

Vineri, 17 Iulie 2020, ora 12:11
7509 citiri
Un primar din Iasi elogiaza comunismul pe Facebook: "Ceausescu v-a facut oameni mari. Odata cu el, a fost impuscat intregul popor"
Primarul Mihai Balan, alaturi de o localnica FOTO Facebook/Mihai Balan

Mihai Balan, primarul PSD din comuna Barnova, Judetul Iasi, a facut o postare miercuri, 17 iulie, pe grupul de Facebook al comunei, in care il elogiaza pe dictatorul comunist Nicolae Ceausescu.

Mihai Balan scrie ca liderul comunist a fost asasinat "de catre straini" si ca odata cu moartea lui "a fost impuscat intregul popor".

"100 de ani de cand s-a nascut, si 29 de ani de cand v-ati bucurat ca a fost, de catre straini asasinat! Odata cu el, in Zi Sfanta de Craciun a anului 1989, a fost impuscat intregul popor roman, (numa' ca acesta nici acum nu intelege!). Aprindeti-i o lumanare, macar! V-a facut scoli, spitale, sosele, metrou, locuinte, uzine, universitati, teatre, centre de cultura, hidrocentrale, gari, aeroporturi etc.! ACESTA ESTE CEL CARE... V-A FACUT OAMENI MARI.", se arata in postarea primarului din Barnova.

Mihai Balan este cunoscut pentru postarile sale controversate. In luna aprilie a facut un anunt "preventiv" pe pagina sa de Facebook, un anunt prin care le atragea atentia localnicilor sa nu primeasca masti de la persoane pe care nu le cunosc, pentru ca acestea ar fi otravite.

"Sunt persoane care merg din usa pentru a imparti masti de protectie. Aceste persoane vor afirma ca este o initiativa noua din partea administratiilor locale, insa nu este adevarat. Va rog sa aveti mare grija, deoarece modul in care actioneaza este de a va ruga sa va puneti masca pentru a vedea daca vi se potriveste, iar aceste masti sunt stropite cu chimicale care induc lesinul. Daca veti cadea prada acestor manevre oribile, aceste persoane va vor jefui. Va rog sa nu acceptati masti de la straini. Este un moment critic si oamenii sunt disperati, rata criminalitatii probabil va creste in urmatoarea perioada", a scris pe contul sau de Facebook Mihai Balan, primarul comunei Barnova.

La scurt timp, mesajul a fost preluat si de alte primarii din judetul Iasi.

Tot in luna aprilie, primarul de Barnova s-a luat la bataie cu viceprimarul, dupa cum se arata in plangerea depusa la sectia de politie din comuna.

Primarul de Barnova a ordonat sefului de post din localitate sa-i amendeze pe toti "voluntarii" care in noaptea de Inviere ar "duce lumina din poarta in poarta". Viceprimarul a contramandat ordinul pe motiv ca ordonantele militare permit mersul "din poarta-n poarta". Drept raspuns primarul l-a imbrancit pe viceprimar si i-a dat cativa pumni de fata cu politistul sef. Viceprimarul nu i-a facut plangere primarului, ci sefului politiei locale.

"Stimati Barnoveni, nu stiu sincer daca am procedat corect avand in vedere, ca suntem in Saptamana Patimilor, dar azi 13.04.2020, am fost pus in situatia de a depune o plangere la Postul de Politie din Barnova, (defapt prima din viata mea), intrucat azi in sala de sedinte a Primariei Barnova, am fost agresat verbal si fizic de domnul Primar Mihai Balan, intrucat am indraznit sa iau atitudine fata de limbajul vulgar la adresa Preotilor din Sat si sarcinile nelegale pe care incerca sa le traseze Politiei Locale pentru Seara de Inviere in COMUNA BARNOVA.", a scris viceprimarul Constantin Luca, pe Facebook-ul sau.

Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
Un oraș italian este gata să interzică gustările de la miezul nopții, printre acestea: înghețata și pizza. Autoritățile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă...
Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Anunțul făcut de primarul din Galați, alături de Dorinel Munteanu: ”Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro”
Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pecheanu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, începerea studiului de fezabilitatea în vederea construirii unui stadion de 25-30.000 de locuri, pe...
#primar, #Iasi, #mihai balan, #barnova, #Ceausescu, #masti, #bataie , #dictator