Ministerul Culturii vrea construirea unui Muzeu National al Revolutiei

Luni, 15 Decembrie 2014, ora 23:52
2380 citiri
Ministerul Culturii vrea construirea unui Muzeu National al Revolutiei
Foto: Radio Romania Cultural

Ministerul Culturii (MC) doreste un buget de 572.164.000 de lei pentru a-si desfasura activitatea in 2015. Printre proiectele ministerului se numara construirea unei sali de concerte la standarde internationale in Bucuresti si a Muzeului National al Revolutiei din Romania.

Potrivit proiectului de buget al Ministerului Culturii, institutia solicita cu 2,07% mai putin fata de 2014, informeaza Mediafax.

Obiectivele fundamentale ale MC, conform Programului de guvernare 2013-2016, sunt:

  • elaborarea, supunerea spre dezbatere publica si promovarea legislativa a Codului Patrimoniului Cultural
  • instituirea Sistemului National de Formare in domeniul patrimoniului construit, cu integrarea mecanismului de atestare a specialistilor si expertilor in domeniu
  • finalizarea inventarierii si clasarii patrimoniului national construit si mobil si
  • intarirea dispozitivului legal si a mijloacelor administrative de salvare, protejare si punere in valoare a monumentelor istorice si de arhitectura, ca si a siturilor si ansamblurilor urbane si a monumentelor de for public si
  • dezvoltarea Programului National de Restaurare ce are rolul de a asigura restaurarea, conservarea si punerea in valoare a monumentelor istorice.

Principalele directii de actiune ale MC sunt:

  • reinstituirea programului "Patrimoniului in pericol", destinat muzeelor etnografice in aer liber
  • continuarea procedurilor de inscriere a Ansamblului monumental "Calea Eroilor" de la Targu-Jiu pe lista patrimoniului mondial UNESCO
  • demararea unui proiect complex de rezolvare a situatiei ansamblului Cetatilor dacice din Muntii Orastiei si
  • promovarea ceramicii de Horezu, ca element de patrimoniu imaterial national.

La capitolul "Componenta arheologie", MC are printre prioritati Programul National multianual de cercetare arheologica - Cetatile Dacice din Muntii Orastiei si programul National Limes - frontiera romana.

MC isi propune si finalizarea investitiei la Palatul Culturii din Iasi si Opera Nationala Bucuresti si finalizarea si/sau initierea procedurilor de achizitie publica pentru atribuirea contractelor de lucrari de consolidare si restaurare la obiectivele Muzeul National "George Enescu" - Palatul "Cantacuzino", Muzeul National de Arta al Romaniei - Muzeul "Kalinderu" si Biblioteca Franceza "Omnia" Craiova.

De asemenea, Ministerul are in vedere organizarea procedurilor de achizitie publica pentru atribuirea contractului de proiectare pentru obiectivul Muzeul National al Revolutiei din Romania.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#Ministerul Culturii buget 2015, #Ministerul Culturii Muzeu Revolutie , #comunism
Comentarii