Ce șansă ar avea Nicolae Ceaușescu dacă, ipotetic vorbind, ar candida la apropiatele alegeri prezidențiale?

Autor: Nicolae Radu - Profesor Universitar Dr.
Miercuri, 27 Iulie 2022, ora 12:21
4873 citiri

Psihologia politică rămâne o carte deschisă! De 32 de ani, românii merg la VOT cu speranța la o viață mai bună! Bună credință ajută? De unde vin președinții României?

Profilul candidaților este unul complex! Inteligenta, preocuparea pentru problemele reale ale românilor și nu pentru „perdele de fum” acoperitoare de afaceri cu multe zerouri, iubirea de Țară ar trebui să fixeze conturul celor care își asumă responsabilitatea de a conduce România.

Realitatea contrazice însă așteptările!

Ce am ales? Unde am ajuns?

Faptele vorbesc, așa cum vorbesc și statisticile existente! Aproape jumătate din tinerii elevi din școlile gimnaziale și licee sunt apreciați la nivelul semianalfabeților funcționali!

In jur de 2 milioane de români au rămas fără locuri de munca în ultimii doi ani!

Băncile au majorat dobânzile la nivelul cel mai înalt din ultimii 11 ani!

Preturile la produsele de baza necesare supraviețuirii noastre au explodat în mod nejustificat!

Viitorul nu suna bine!

Ratele la împrumuturile bancare vor continua să crească, românii, în special cei cu vârste între 25 și 45 de ani, fiind legați cu lanțuri grele de instituțiile bancare pe viață cu credite pentru o casa! Scumpirile din ultimele luni devin coșmar pentru fiecare dintre noi! Uleiul? Cartofii? Pâinea? Iarna nu este departe! Cât va costa căldură pentru o locuință?

COVID 19 bate din nou la ușă!

Cine aduce schimbarea în bine?

De la VOTAȚI că să trăim bine, până la subvenționarea prețului la combustibil cu circa 50 de bani, alegerile rămân deschise! Tupeul învinge bună credință!

Greșea președintele rus Stalin când spunea că "nu contează votul, contează cine numără voturile"?

Fără să îmi doresc atitudini neconforme cu nevoia de Lege, îndemn la reflecții!

Românii mai gândesc pentru români?

Vreau să cred că DA!

Analiza de Intelligence trebuie să ofere alternativă cunoașterii!

Poveștile de viață nu pot fi uitate!

Cum a fost legitimat un candidat la Președinția României, drept adjunct la NATO?

Să fie adevărat că președintele României va fi numit secretar general NATO?

In ce baza se poate negocia o asemenea poziție? Stabilitatea păcii poate fi un prim argument pentru teoreticieni, dar practica demonstrează că interesele nu se sting niciodată!

Din perspectiva valorii, înseamnă România "Tara tuturor posibilităților"?

În condiţiile în care românii sunt aleşi sau devin eligibili pentru cele mai înalte poziții NATO sau în Consiliul Europei, cum explicăm faptul că datoria externă a României creşte de la o zi la alta? Personal, îmi este aproape imposibil să înțeleg cum este posibil că o Țară sa fie îngropată în datorii, in timp ce afacerile de familie ale celor „alesi” in funcții guvernamentale cresc de la o zi la alta!

Cine pierde? Cine câștigă?

Istoria alegerilor postdecembrie 1989 ne împinge pașii spre Crucile înălțate spre Cer, nu departe de staţia de metrou EROII REVOLUŢIEI! Cine își mai aduce aminte de tinerii jertfiți, loviți de gloanțe în timp ce strigau cuvântul LIBERTATE?

Cine mai aprinde o lumânare la mormintele tinerilor, morminte străjuite, încă, de părinții încovoiați de ani şi de cruntă durere?

Memoria colectivă trebuie să reziste, așa cum trebuie să rămână în suflet Credința și iubirea autentică de Țară!

Timpul nu ne așteaptă!

Cine vrea să își mai aducă aminte de COLECTIV - un cuvânt care arde? Dar de Maternitatea Giulești? Dar de Matei Balș și AŢI Piatra Neam cu zeci de suflete arse de vii?

Cercetările sunt în curs de desfășurare! Pentru îngerașii arși de vii, copiii de la maternitatea Giulești, a fost găsită vinovată o asistenta medicala!

Pentru omul coborât pe targă din salvare și abandonat iarna pe strada, în București, decedat cu branula fixată încă în braț, a fost găsită vinovată tot o asistenta medicala!

Legile puterii rămân nescrise! Întotdeauna există „Acarul Păun”. Funcționarul cel mai mic, plătește pentru nepăsarea, indolenta și reaua credință a celor puternici!

Romanii au nevoie de adevăr!

Cine se face vinovat de sărăcia românilor și de vânzarea Tarii, bucata cu bucata?

Nu execuțiile publice sunt soluția! Nici vânătoarea de vrăjitoare nu mai este la moda! Dar trebuie să învățăm, cat se mai poate, din greșeli!

Cine mai votează pentru „România normala”?

România încotro?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Nicolae Ceausescu, #presedinte, #alegeri , #presedinte