Ministrul Sanatatii: Demisionez intr-un an si jumatate - vezi in ce conditii

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 15:29
1954 citiri
Ministrul Sanatatii: Demisionez intr-un an si jumatate - vezi in ce conditii

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat, vineri, ca isi da demisia daca nu reuseste sa faca functional, intr-un an si jumatate, Programul National de Radioterapie, el adaugand ca ar trebui intrebati si ceilalti ministri, din ultimii 25 de ani, ce au facut in acest domeniu.

"Este adevarat ca foarte multi pacienti au nevoie de radiotrapie, sunt acele liste de asteptare, iar in momentul de fata se fac eforturi, si sunt concretizate in sensul ca am reusit sa semnam un acord cu Banca Mondiala, particular, pe aceasta zona de radioterapie. Din toamna, putem incepe un program national de radioterapie.

(...) Practic, cred ca intr-un an, un an si jumatate, vom reusi sa acoperim mare parte din solicitari. Momentan, din pacate, in ultimii ani nu s-au facut foarte multe", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Intrebat daca isi va da demisia, in cazul in care nu se va implementa in acest an si jumatate Programul National de Radioterapie si nu se va rezolva problema celor care au nevoie de radioterapie, Nicolae Banicioiu a raspuns:

"Eu spun ca incerc sa fac ceea ce nu au facut altii, dar nu vreti sa ii intrebati pe cei care au fost acum, de ce nu si-au dat demisia? Eu va spun ca fac Programul National de Radioterapie si daca, intr-adevar, acest program, intr-un an si jumatate din toamna asta, nu este functional, imi dau demisia. Dar ce faceti dumneavoastra cu ceilalti ministri, din ultimii 25 de ani, care nu au facut nimic in radioterapie?".

El a continuat: "Nu imi mai cereti raspunsuri pentru ceea ce nu au facut colegii mei".

Potrivit ministrului Sanatatii, in acest moment sunt functionale aparate de radioterapie la Institutul Oncologic, la Institutul Fundeni, unde este un aparat "mai vechi si un numar mai mic de pacienti pe zi" sau la Spitalul Coltea, care functioneaza la parametri normali.

"Avem o problema la Spitalul Elias, unde sursa de cobalt este stricata momentan, si tocmai prin acea Ordonanta 2, care a fost respinsa de presedinte, facusem modificarile pentru a face noi, direct, finantarea, Spitalul Elias fiind in subordinea Academiei si Spitalul Militar", a mai spus Banicioiu.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Nicolae Banicioiu demisie, #Nicolae Banicioiu program national radioterapie , #ministrul Sanatatii
Comentarii
Poza sevastian
sevastian
rank 1
Ministrul Sanatatii: Demisionez intr-un an si jumatate.