L-a informat SRI pe Banicioiu despre dezinfectantii diluati? Fostul ministru spune ca nu-si aduce aminte

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 09:20
6374 citiri
L-a informat SRI pe Banicioiu despre dezinfectantii diluati? Fostul ministru spune ca nu-si aduce aminte
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul ministru Nicolae Banicioiu spune ca nu-si aduce aminte daca SRI l-a informat, cat conducea Ministerul Sanatatii, despre problema dezinfectantilor diluati.

Reactia sa vine dupa ce in presa a aparut informatia ca SRI i-ar fi trimis lui Banicioiu cel putin o informare in care era indicat numele companiei Hexi Pharma.

"Eu nu pot nici sa confirm, nici sa infirm si nici nu pot sa dau detalii despre informari, ca inteleg ca nu imi permite legea. Nu am cum.

Eu cand am primit orice informatie, informare sau am aflat ceva de genul acesta am trimis imediat Corpul de Control sau alte instrumente de control. Am fost printre cei care au reactionat. (...) Nici nu pot sa imi aduc aminte, primeam foarte multe informari legate de foarte multe subiecte. Nici nu am acces la o baza de date in momentul de fata si nici nu cred ca e legal sa am acces. Nu pot verifica", a declarat Banicioiu pentru Ziare.com.

Fostul ministru a precizat ca nu are acces la baza de date a SRI si nici la cea a Ministerului Sanatatii, dar ca oricum informarile nu sunt pastrate in arhivele institutiei pe care a condus-o.

"Din pacate, nu am acces la baza de date a SRI-ului sau a ministerului. Aceste informari, dupa ce se citesc, se inapoiaza SRI-ului, ministerul nu le pastreaza. Imi amintesc procedura. Asta e procedura legala. Informarile nu se pastreaza in arhiva ministerului, ci se dau inapoi serviciului. S-au trimis sute de informari la mai multe autoritati. Inteleg ca eu am trimis Corpul de control si am luat masuri. Inteleg ca ceilalti nu au luat masuri? Inteleg ca doar eu am luat masuri", a adaugat Banicioiu.

Fostul ministru a insinuat ca cineva l-ar vrea implicat in acest scandal, fara insa a face vreo nominalizare directa.

"Eu inteleg ca cineva vrea neaparat sa spuna ca nu stiu ce am facut eu. Dar nu am facut eu nimic. Eu am facut cele doua mari controale. Probabil ca unii au uitat chestia asta. Eu am luat masuri si cred ca am fost printre putinii care au luat masuri", a incheiat Nicolae Banicioiu.

Contactati de Ziare.com, reprezentantii SRI ne-au transmis ca nu pot oferi alte declaratii in afara de cele pe care le-au facut deja in cazul Hexi Pharma. "Am pus toate informatiile la dispozitia Comisiei Parlamentare de Control care a remis deja trei comunicate lamuritoare pe aceasta tema", au declarat acestia.

Surse medicale au declarat pentru Romania Libera ca SRI i-ar fi trimis lui Banicioiu cel putin o informare in care era indicat numele companiei Hexi Pharma. Aceasta viza Spitalul judetean din Cluj Napoca.

Nicolae Banicioiu a fost ministru al Sanatatii din martie 2014 pana in noiembrie 2015, cand a plecat odata cu intreg cabinetul condus de Victor Ponta dupa incendiul din Colectiv.

Amintim ca sistemul medical romanesc a fost zdruncinat din temelii de scandalul dezinfectantlor diluati. Catalin Tolontan a dezvaluit ca Hexi Pharma a furnizat la scara larga si a umflat preturile unui dezinfectant diluat de pana la 4.000 de ori, livrat in sute de spitale si mii de camere de operatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Banicioiu informari SRI, #Banicioiu informari SRI Hexi, #Banicioiu SRI Hexi Pharma , #ministrul Sanatatii