Cum apare numele ministrului Banicioiu in dosarul finului arestat pentru mita si santaj

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 10:42
5856 citiri
Cum apare numele ministrului Banicioiu in dosarul finului arestat pentru mita si santaj
Foto: Facebook / Nicolae Banicioiu

Numele ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, apare in dosarul in care directorul Salii Polivalente din Capitala, finul sau, a fost arestat preventiv pentru luare de mita si santaj. Ministrul se arata socat de ilegalitatile comise de acesta si neaga orice implicare.

Astfel, in referatul procurorilor DNA din acest dosar apare deputatul PSD Bogdan Diaconu, apropiat al lui Nicolae Banicioiu, care sustine ca l-ar fi avertizat pe ministrul Sanatatii despre ilegalitatile comise de finul lui, informeaza Digi24.

"Si fata de Banicioiu, l-am facut, l-am facut in toate felurile si i-am spus: Nicule, vezi ca daca tu, tu ai probleme, o sa ai din cauza lu' acesta. Uite, a facut asta. O santajeaza pe femeia aia de acolo de un an de zile si nu ca stiu din auzite, ca m-am intalnit cu femeia si mi-a povestit, stiu cand Octav a venit la mine sa-mi propuna sa fiu asociat cu nevasta-sa pe carciuma ei... Ala ti-a folosit numele, ne infundam intr-un scandal cu totii", se arata in referatul DNA.

Cu toate acestea, Nicolae Banicioiu s-a aratat surprins de acuzatiile aduse finului sau, care este si vicepresedinte la PSD Sector 4, organizatie pe care o conduce.

"Daca e vinovat, sa plateasca! Am avut o relatie de buna-credinta! Sunt socat de acest caz! I-am botezat un copil, am avut o relatie onesta cu acest om, dar nu am avut cunostinta de astfel de activitati si sustin demersurile justitiei pentru ca astfel de fapte sa fie demascate", a declarat, marti seara, Nicolae Banicioiu pentru Mediafax.

Octavian Bitu a fost inregistrat in timp ce ii cerea denuntatorului din dosar 10.000 de euro pentru a-si cumpara o masina. Procurorii DNA sustin ca Bitu a santajat doi oameni de afaceri, sot si sotie, care detineau un restaurant si o cafenea in complexul Salii Polivalente, pe care i-a amenintat ca le reziliaza contractul daca nu primeste banii.

Totodata, in schimbul banilor, el a promis ca le va prelungi contractul de inchiriere pentru un teren si ca va renunta la un proces civil, informeaza Digi24.

Directorul Salii Polivalente din Bucuresti, arestat pentru 30 de zile

Pentru a se asigura ca nu poate fi inregistrat, Bitu a cerut ca negocierile sa se poarte in toaleta.

"L-a condus pe denuntator la baie, a pornit apa la robinet pentru crearea unui zgomot de fond si i-a soptit cuvinte neinteligibile. La iesirea din baie, a continuat explicatiile si cererile formulate prin scrierea pe biletele mici a unor texte pe care, dupa ce le-a aratat convorbitorului, le-a rupt si le-a aruncat in vasul de toaleta, la fiecare aruncare de biletele tragand si apa", sustin procurorii.

Insa, Horia Scarlat, denuntatorul din dosar, l-a inregistrat pe Octavian Bitu si a predat inregistrarile procurorilor anticoruptie.

"Scarlat Horia: Aaa..? Io, stau foarte bine, vrei sa fac plata aicea?

Bitu Octavian: Vreau acum... vreau acum!

Scarlat Horia: Vrei? Cat,... 5.000? Da, iti dau si mai mult!

Bitu Octavian: Cat imi dai?

Scarlat Horia: Aa?

Bitu Octavian: Cat imi dai?

Scarlat Horia: Imi spui cand ii vrei si...! Deci am acuma, pot sa-ti dau pana la 20.000 de euro fara probleme, deci fara probleme. Merg pa-ncredere, fara nicio hartie, n-o fac...!

Bitu Octavian: Vreau masina, ma!

Scarlat Horia: Ba..., deci nu, nu fac hartii si astea, ca ma (neinteligibil). Nu! Deci imi spui cand si...!

Bitu Octavian: Azi!

Scarlat Horia: Eh! Nu ii am azi!

Bitu Octavian: Da' cand ii ai?"

Bitu a fost prins in flagrant in timp ce primea 10.000 de euro, instanta hotarand arestarea sa pentru 30 de zile sub acuzatia de luare de mita si santaj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Banicioiu dosar DNA fin, #Banicioiu fin arestat Sala Polivalenta , #ministrul Sanatatii