Controale in spitale in scandalul decontarilor ilegale: Pacientii, luati la intrebari

Luni, 05 Mai 2014, ora 17:32
2049 citiri
Controale in spitale in scandalul decontarilor ilegale: Pacientii, luati la intrebari
Foto: sportrevolution.ro

Controalele facute la spitale vizeaza deconturile efectuate de unitatile medicale pe ultimul an la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), a declarat luni ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu.

"Controalele vizeaza tot ceea ce a insemnat decontul facut catre Casa, raportarea la spital primita de Casa. Controalele vor dura atat cat va fi nevoie. Am introdus in prima faza cele mai mari spitale. Este vorba in prima etapa de 77, urmand sa se extinda catre toate unitatile care au contract cu Casa. Am incurajat sa mearga prin sondaj si la pacienti pentru a vedea daca raportarile sunt false", a declarat ministrul Sanatatii cu prilejul unei conferinte la Institutul "Matei Bals".

Potrivit acestuia, controalele realizate pana in prezent au aratat faptul ca este foarte mult haos in sistem.

"Nu banii au fost cauza nefunctionalitatii sistemului. Evident ca si lipsa banilor este o problema a sistemului sanitar, nu numai in Romania, ci peste tot in lume. De multe ori este vorba de un management defectuos", a sustinut ministrul in urma vizitei facute luni la Institutul "Matei Bals".

El a precizat ca este placut impresionat de ceea ce a vazut la aceasta unitate medicala, insa a spus ca din pacate aceasta "reprezinta o insula intr-o mare de foarte multe neajunsuri".

Demnitarul a precizat ca a fost finalizat si controlul facut in spitalele care apartin Ministerului Sanatatii si a subliniat ca obligatia fiecarui conducator de unitate sanitara este de a face un control lunar privind curatenia.

"Mizeria e ascunsa sunb pres"

In ceea ce priveste infectiile intraspitalicesti, Banicioiu a spus ca se raporta in trecut ca nu exista, dar de fapt "mizeria se ascundea sub pres".

Referindu-se la Institutul Oncologic Bucuresti, ministrul Sanatatii a spus ca principala nemultumire o reprezinta faptul ca pentru partea de radioterapie nu exista inca "nici o viziune".

"Nu exista nici o atitudine, nici un proiect. Atunci cred ca e nevoie de o alta abordare. Ce ma nemultumeste cel mai mult este faptul ca e nevoie de lista de asteptare care ajunge si la trei luni. Mai sunt unitati care desfasoara acelasi serviciu medical cu care insa nu s-a colaborat. Exemplu este Spitalul Coltea. Mi se pare anormal sa ma duc eu si sa le spun ca exista si Coltea de exemplu", a aratat Nicolae Banicioiu.

Incepand de luni, 77 de spitale din tara vor fi controlate timp de o luna.

Controlul va viza respectarea criteriilor de internare, intocmirea si eliberarea decontului de cheltuieli, intocmirea, respectarea si raportarea listelor de prioritate pentru cazurile programabile, potrivit Contractului cadru.

"Acest control va verifica in special sectiile de chirurgie ale spitalelor, urmand sa fie extins si la alte sectii", sustine Ministerul Sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Banicioiu controale spitale decontari CNAS, #Banicioiu control spital decont CNAS, #Banicioiu control spitale management defectuos , #ministrul Sanatatii
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Sa traiasca Banicioiu, sa faca multe controala,