Bebelusi morti la maternitate - PSD cere demisia ministrului Cseke si doliu national

Marti, 17 August 2010, ora 15:42
1959 citiri
Bebelusi morti la maternitate - PSD cere demisia ministrului Cseke si doliu national
Foto: Arhiva

Deputatii PSD Nicolae Banicioiu si Cristian Rizea cer demisia ministrului Sanatatii si declararea unei zile de doliu national in memoria victimelor sistemului sanitar "bolnav".

"Sistemul sanitar se prabuseste, iar pentru acest fapt ministrul Sanatatii, domnul Cseke Attila, este responsabil. Sistemul sanitar este subfinantat, iar soarta pacientilor, a celor care isi platesc asigurarile medicale, este lasata la voia intamplarii. Nepasarea in aceasta speta este intolerabila. Cerem de urgenta prezentarea demisiei ministrului Sanatatii si instituirea unei zile de doliu national in memoria victimelor acestui sistem bolnav", se arata intr-un comunicat de presa remis marti Ziare.com.

"Conducerea Maternitatii Giulesti ar trebui sa isi prezinte demisia avand in vedere cele intamplate", se mai arata in comunicat.

Rizea si Banicioiu mentioneaza ca sistemul sanitar din Romania "a deraiat de la scopul de a trata si a vindeca, ajungand sa ucida si sa imbolnaveasca".

"Incendiul care a avut loc la Maternitatea Giulesti este poate cel mai cumplit si mai tragic eveniment. Locul in care au venit pe lume si care ar fi trebuit sa fie sigur pentru nou-nascuti a fost cel care i-a ucis pe patru dintre acestia si i-a adus pe alti sapte in stare foarte grava cu arsuri pe 80% din suprafata corpului", continua cei doi.

PC cere demisia ministrului Sanatatii, Cseke Attila

"Maternitatea Giulesti se afla in subordinea sectorului 6, sector in care primarul Cristian Poteras a imprejmuit squar-urile cu borduri supraetajate si unde, in urma cu putin timp, a fost incheiat un contract in valoare de un milion de euro cu doua firme private de paza, SC Drumetul Guard SRL si SC Staso Protect SRL, pentru a fi pazite lucrurile asupra carora nu pot veghea cei 650 de angajati ai politiei comunitare.

Cu toate acestea, pentru Maternitatea Giulesti nu s-au gasit fonduri pentru achizitionarea unui aparat de aer conditionat. Pentru aceasta cumplita tragedie, primarul sectorului 6 ar trebui sa ofere explicatii publice pentru modul in care gestioneaza banii cetatenilor si pentru indolenta sa fata de maternitatea pe care o are in subordine. Totodata conducerea Maternitatii Giulesti ar trebui sa isi prezinte demisia avand in vedere cele intamplate", au mai comunicat cei doi.

Un incendiu a izbucnit, marti, la maternitatea Giulesti, in urma acestuia 4 nou-nascuti murind, iar alti 7 se afla in stare critica in spital.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#explozie Maternitatea Giulesti, #incendiu Maternitatea Giulesti, #bebelusi morti maternitatea Giulesti, #bebelusi maternitatea Giulesti, #copii morti maternitatea Giulesti, #maternitatea Giulesti, #ancheta maternitatea Giulesti , #PSD