Banicioiu spune ca Cseke e "lovit de o halucinanta confuzie"

Luni, 06 Iunie 2011, ora 23:54 1114 citiri

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a raspuns, luni, acuzatiilor ministrului Sanatatii, Cseke Attila la adresa Opozitiei pe subiectul etnobotanicelor, afirmand ca acesta e lovit de "o halucinanta confuzie" si a prezentat o serie date conform carora in 2010 consumul de droguri s-a triplat fata de 2009.

"Ma asteptam la orice azi, la discutii politicianiste, dar nu ma asteptam sa vad un ministru al Sanatatii care vine si ne vorbeste despre o ''halucinanta confuzie''. Poate in mintea domniei sale. Dati-mi voie sa prezint cateva date nepomenite nici de ministru. Efectele substantelor etnobotanice - in 2011, 30 morti, 3000 internati si 700.000 dependenti, dupa cum raporteaza ONG-urile. 30% din consumatori sunt minori. Potrivit unui raport al CIADO, bugetul pentru programele de prevenire a consumului e in Romania, cel mai mic din UE", a declarat Banicioiu in fata Camerei Deputatilor, in cadrul dezbaterii asupra motiunii simple "Un flagel national, plantele etnobotanice".

Social-democratul a mai spus ca, zilnic, la spitalele din Romania ajung patru - cinci tineri din cauza consumului de droguri.

"Numarul consumatorilor de etnobotanice - si nu e o confuzie - s-a triplat in 2010 fata de 2009, iar in 2011 e in crestere. CIADO a acordat asistenta pentru mai mult de 600.000 persoane in 2009- 2010. Cine e lovit de o halucinanta confuzie? Datele acestea sau domnul ministru?", a intrebat retoric Banicioiu.

Deputatul PSD l-a ironizat si pe ministrul de Interne, Traian Igas. "Masura esentiala pentru combaterea acestui fenomen luata de dl Igas a fost de a da politistii afara. Nu stiu daca nu cumva prin aceste masuri, ii incurajeaza pe cei care vand substante ilegale, ii lasa nepedepsiti", a mai spus social-democratul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News