Banicioiu si Boureanu, in instanta din cauza insultelor din comisia Ridzi

Joi, 25 Martie 2010, ora 22:40
1200 citiri
Banicioiu si Boureanu, in instanta din cauza insultelor din comisia Ridzi
Foto: Arhiva

Deputatii PSD Nicolae Banicioiu si PD-L Cristian Boureanu au ajuns in fata magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca urmare a unor afirmatii facute de democrat-liberal la adresa social-democratului, in timpul dezbaterilor din Comisia parlamentara care a analizat cazul Ridzi.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi, contestatia lui Nicolae Banicioiu impotriva rezolutiei prin care s-a decis neinceperea urmaririi penale impotriva deputatului Cristian Boureanu, in cadrul unei plangeri penale formulate de Banicioiu, sub acuzatia de insulta. Decizia Sectiei Penale a Inaltei Curti nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Boureanu catre Banicioiu: Ori faceti pe prostul, ori chiar sunteti prost

Procesul, care s-a terminat joi, a plecat de la faptul ca Banicioiu a facut plangere penala impotriva lui Boureanu, in iulie 2009, acuzandu-l ca l-a insultat in timpul unei sedinte a Comisiei parlamentare care analiza cazul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.

Nicolae Banicioiu l-a acuzat, la momentul respectiv, pe Cristian Boureanu ca l-a insultat, "in fata colegilor de comisie si in prezenta reprezentantilor mass-media, facand afirmatia: 'Ori faceti pe prostul, ori chiar sunteti prost si imi asum ceea ce spun, ca sa incepem dimineata cu jigniri'", potrivit plangerii penale inaintate, in urma cu aproape un an, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In plangerea depusa in iulie 2009 la Parchetul General, Nicolae Banicioiu vorbea despre "masiva expunere mediatica" a momentului in care Cristian Boureanu i-a adresat afirmatia contestata, precum si despre faptul ca democrat-liberalul nu a revenit cu scuze, care ar demonstra ca deputatul ar fi avut "intentia directa de a aduce atingere onoarei si reputatiei" sale. Totodata, in plangerea penala inaintata procurorilor, Banicioiu arata ca se constituie parte civila, cu suma de 50.000 de lei.

Olteanu si Banicioiu rad de Ridzi: Este jenant, se ia dupa Udrea

Plangerea penala facuta de Banicioiu a fost solutionata cu neinceperea urmaririi penale fata de Cristian Boureanu, in octombrie 2009, potrivit unei adrese a Parchetului General catre Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, afisata pe site-ul institutiei. In notificarea transmisa de Parchetul General Camerei Deputatilor se precizeaza ca s-a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva lui Boureanu, sub aspectul savarsirii infractiunii de insulta, "intrucat fapta reclamata constituie abatere disciplinara prevazuta de articolul 52 litera d din Legea 96/2006, republicata".

Articolul 52, litera d din Legea 96/2006, privind Statutul deputatilor si al senatorilor, prevede ca reprezinta abatere disciplinara "comportamentul injurios sau calomniator la adresa unui parlamentar ori a altui demnitar in sedintele de plen, de comisii sau de birou ori in afara acestora, dar cu privire la exercitarea mandatului de parlamentar".

Cu toate acestea, Banicioiu a atacat, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, solutia dispusa de procurori, insa instanta a respins, joi, contestatia facuta.

Banicioiu o acuza pe Ridzi de "deturnare grosolana" de fonduri

Deputatul PD-L, Cristian Boureanu, i-a transmis deputatului PSD, Nicolae Banicioiu, ca ori face pe "prostul", ori chiar este "prost", la inceputul lunii iulie 2009, in momentul in care acesta a ridicat problema prezentei deputatului PD-L in Comisia de ancheta privind Ziua Tineretului, deoarece Boureanu este sub ancheta DNA.

"Ori faceti pe prostul ori chiar sunteti prost, si-mi asum ceea ce spun, ca sa incepem de dimineata cu jigniri, si nu observati foarte clar diferenta intre un om implicat in chestiunile de la MTS, cu probleme legate de MTS, si o cercetare care se desfasoara undeva in Romania, in institutiile statului. imi asum ce spun ca de ipocrizie m-am cam saturat!", a afirmat Boureanu ca replica la declaratiile lui Nicolae Banicioiu care priveau prezenta sa la lucrarile Comisiei.

Deputatul PD-L i-a mai reprosat lui Banicioiu ca incepere "iar cu atacuri la persoana". "Eu v-am mai spus, sunt unul dintre cetatinii cercetati pe diferite chestiuni in Romania, cum sunt si colegii dumneavostra si sefii dumneavoastra de partid, nu are nicio legatura cu subiectul acestei anchete", a mai spus Boureanu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Cristian Boureanu Nicolae Banicioiu, #Baureanu Banicioiu proces insulta, #Boureanu prost Banicioiu Ridzi , #PSD