Banicioiu, la 3 ani dupa Colectiv: Cred ca am fost primul si printre putinii care am insistat ca ranitii sa fie transferati in strainatate. Ce spunea in 2015

Marti, 30 Octombrie 2018, ora 14:40 7638 citiri
Foto: Facebook/Nicolae Banicioiu

Nicolae Banicioiu, deputatul ex-PSD care era ministrul Sanatatii cand a avut loc tragedia din clubul Colectiv, sustine ca a fost primul care a insistat ca ranitii sa fie transferati in strainatate, desi acum trei ani, in primele zile dupa incendiu, declara ca totul este sub control si ca medicii nu au nevoie de ajutor extern.

Mai mult, Banicioiu spune acum ca nu s-a opus trimiterii ranitilor in strainatate si ca nu ministrul decide acest lucru, ci medicul care se ocupa de pacient.

Intrebat daca nu regreta ca nu a trimis mai repede victimele in strainatate, Banicioiu a precizat pentru Libertatea: "Eu i-am trimis. Este o mare eroare si este o mare minciuna. Am vazut si acum o declaratie. Eu nu m-am opus in niciun moment. Cred ca am fost primul si printre putinii care am insistat sa fie transferati in strainatate".

Confruntat cu declaratiile lui de atunci, cand spunea ca Romania are conditii pentru a-i trata pe raniti si ca nu e nevoie de ajutor strain, deputatul a acuzat ca sunt neadevaruri.

"Sa lasam politica la o parte, noi am declarat din primul moment ca vrem sa transferam pacientii in afara, ca vrem ajutor extern. Deci nu confundati cu ce au declarat altii, si uitati-va ca hotararea de guvern de transfer este semnata de mine si de premierul de la acea vreme. Astea sunt faptele.

Decizia de transfer a unui pacient nu o ia ministrul sau premierul, ci medicul. In Romania, decizia de transfer au decis-o medicii romani si straini, nu a fost o decizie politica. Asta este doar in mintea unor oameni care cred ca au inteles foarte bine dar vor sa castige niste simpatie politica din asta. Deci nu s-a opus nimeni", a mentionat Banicioiu, care acum face parte din partidul Pro Romania, condus de Victor Ponta.

Iata ce spunea Banicioiu acum trei ani: "Chiar mai devreme m-a sunat doamna ministru din Moldova, insa i-am comunicat ca chiar nu avem nevoie de nimic in acest moment. Medicii nostri pot gestiona situatia. Franta si din Germania - deci am primit din foarte multe parti astfel de solicitari, incercam... momentan noi ne descurcam foarte bine, ne descurcam foarte bine, iar medicii nostri pot face fata cu brio oricarei situatii. Nu este nicio diferenta intre medicii care au venit si medicii de aici".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News